Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

Mérleg karma

2011.10.05. 11:42

szerző: Rubia

 

Akinek a Lilith-je vagy a Sárkányfarka a Mérleg jegyében áll, minden párkapcsolati és szexuális kudarcáért a partnerét teszi felelőssé, és mindig a társától várja el, hogy őt boldoggá tegye, de olyan feltételek és körülmények között, amelyeket ő akar meghatározni. Ezt azonban a partnernek általában nem áll módjában és szándékában teljesíteni, ezért ő soha nem elégedett az élettársával, és bármilyen jó tulajdonságokkal és képességekkel rendelkezik is az illető, neki mindig az a kényszerképzete, hogy a párját le kell cserélni. Nem veszi észre, hogy valójában neki kellene a párkapcsolatokhoz, társához való viszonyulását megváltoztatnia. 

A Mérleg karmás szülöttnek nehézségei vannak a szerelmi, párkapcsolati, élettársi, házastársi boldogság elérésében. Tudattalanul folytonos vágyat érez az ellenkező nemmel való kapcsolatra, hódításra, tetszeni akarásra, ám ha nem kap pozitív visszajelzéseket a másik nemtől, teljesen elveszítheti önbizalmát, belső egyensúlyát. Amennyiben nem számol ezzel a speciális lelki érzékenységével, folytonos problémákkal kell küzdenie partneri kapcsolataiban.

Életfeladata belső bizonytalanságának megszüntetése, az odaadási képesség és a párjával szembeni empátia, az iránta való felelősségérzet kifejlesztése, a partnerre való odafigyelési és a partner hibáiban való tükröződési képesség elsajátítása. Személyiségét szerelmi-szexuális élete és párkapcsolatai harmonizálásáért tett tudatos erőfeszítések segítségével kell fejlesztenie.

 

Címkék: párkapcsolat karma mérleg házasság lilith sárkányfarok mérleg karma

Szólj hozzá!

Szűz karma

2011.09.18. 09:19

szerző: Rubia

 

Akinek a Lilith-je vagy a Sárkányfarka a Szűz jegyében áll, mindent az esze segítségével akar intézni, kezelni, és annyira szeretne mindent ésszerűsíteni, hogy a polaritás törvénye miatt gyakran a legésszerűtlenebb helyzetekbe és állapotokba sodorja magát.
Élete első felében a szülött megtagadja az igazi érzelmeit, érzékiségét intellektusa mögé rejti. Ezért a felszínen nyugodtnak tűnhet, de lelkében mindez érzelmi konfliktusokhoz vezet. Hajlamos a prüdériára, az ösztönösség megfékezésére, konvencionális szabályok közé szorítására, vagy ellenkezőleg, a hideg, racionális és öncélú hedonizmusra. Mindenképpen frusztrációs érzésekkel küzd, számkivetettnek és félreértettnek érzi magát, miközben ő az, aki izolálja magát monomániáival. Szélsőséges esetben racionális indokokkal megkísérli elfojtani szexuális vágyait, mint egy számára kellemetlen és fölösleges "rendellenességet", ami zavarja őt, és amire elképzelései szerint neki nincs szüksége. De nagyon téved, mert a Lilith-nek ez a helyzete épp arra utal, hogy meg kell tanulnia a szexualitást a spirituális rendeltetés szerint megérteni és így megélni. 
 

Címkék: karma szűz lilith sárkányfarok szűz karma

Szólj hozzá!

Az Oroszlán az ágyban is király

2011.08.20. 13:43

szerző: Rubia


Július 23. és augusztus 23. között az Oroszlán jegyében halad a nap. Ahogy az oroszlán uralkodik az állatok felett, úgy uralkodnak e jegy szülöttei saját maguk és mások felett is. Lássuk, mi jellemzi még a büszke és néha bizony hiú Oroszlánokat!

Elem: Tűz
Stabilitás: szilárd
Polaritás: pozitív
Princípium: szabadság
Uralkodó bolygó: Nap
Harmonikus színe: napsárga és aranysárga
Szerencsenap: vasárnap
Drágakő: rubin, gyémánt,
Fém: arany
Szerencseszám: 4 és 6
Virág: pünkösdi rózsa, muskátli, napraforgó, babér
Ideális partner: Nyilas, Kos, Mérleg

Az Oroszlán a mindennapokban

Az Oroszlánok szeretnek irányítani, nagy önbizalommal és akaraterővel megáldottak, ezért általában sikeresek. Az e csillagjegyben született személy általában hűséges, állhatatos, melegszívű és nagyvonalú. Erős egyéniség, akiben bátor szív és sértődékeny lélek lakozik. Sokszor nélkülözi az alkalmazkodóképességet, emiatt gyakran kerül összeütközésbe családtagjaival, munkatársaival. Ám ha támad is, ezt mindig nyíltan, szemtől szemben teszi. Ráadásul távol áll tőle a bosszúvágy, és egyáltalán nem haragtartó. Szereti, ha valamiben a többiek fölé kerekedhet. Királyi megjelenése tekintélyt parancsol, ez pedig nemcsak a külsőségekben, hanem gesztusaiban, viselkedésében is megnyilvánul. Egész megjelenése eleganciát sugároz.

Szereti a játékot, a szórakozást, a társasági életet, egyszóval szereti élvezni az életet. Akkor érzi magát a legjobban, ha a figyelem középpontjában lehet. Szüksége van "közönségre", talán ezért is található sok Oroszlán-szülött a színészek között. A legtöbb kártyás, lóverseny-látogató vagy szerencsejátékos is az Oroszlán jegyűek közül kerül ki. Meglehetősen hiú, szereti, ha dicsérik és csodálják, ezért pedig mindent meg is tesz. Gyenge pontja, hogy a hízelgésnek nem tud ellenállni. Egyébként mindig tudja, hogy mit kell tennie céljai eléréséért. Ha fontos a számára valami, akkor azért kész áldozatokra, és kemény, kitartó munkára is. Saját maga által kitűzött célok hiányában azonban hajlamos a lustaságra, kényelmességre.

Az Oroszlán jegy uralkodó bolygólya a Nap, nem véletlen tehát, hogy a jegy szülöttei is szeretnek csillogni-villogni. Szeretik az ékszereket, fontos számukra a luxus, a márkás cikkek, az anyagi jólét. Hajlamosak a környezetükben élőket is ilyen szempontok szerint értékelni. Az Oroszlánok nagy lábon élnek, még akkor is, ha anyagi helyzetük nem túl fényes. Ezért ha e jegy szülötteivel akarunk találkozni, akkor elegáns és méregdrága éttermekben, klubokban, elit sportlétesítmények, szállodák környékén nézzünk körül.

Az Oroszlán szerelmi élete

Az Oroszlánnak hatalmas szíve van, és a szex is igazi élmény vele, hiszen tüzes, temperamentumos és játékos. Arra azonban ügyelni kell, hogy teljesítményét soha ne hagyjuk elismerés nélkül.

Ha Oroszlán-lány vagy, akkor partnereddel szemben biztosan magasra teszed a lécet. Ám talán érdemes lenne kevésbé szigorúnak lenned. Vedd észre a másikban a jót, és adj időt neki, hogy kibontakoztathassa előnyös tulajdonságait. Egyébként hűséges és megbízható társ vagy, kiváló feleség és családanya rejtőzik benned. Hajlamos vagy arra, hogy otthon te viseld a nadrágot, és szereted, ha értékes ajándékokkal lepnek meg.

Akármelyik jegy szülötte vagy is, ha Oroszlán társat választasz magadnak, soha ne feledd, hogy életed párja elvárja, hogy felnézzenek rá, csodálják őt. Ne várd tőle, hogy takarékoskodjon. Talán jobb, ha átveszed a pénzügyek irányítását, persze csakis úgy, hogy Oroszlánod ezt ne vegye észre. Amúgy párod nagyon kellemes partner, szórakoztató és nagyvonalú, gyakran lep meg drága ajándékokkal, virágcsokorral, és vacsorameghívással.

Oroszlánok a munka frontján

A jegy szülötte keményen dolgozik, vezető-típusú ember, aki alkalmazottként szenved, nem bírja, ha irányítani akarják. Főnökségre termett, hiszen csakis így nem érzi korlátozva szabadságát. Jó szervező, dinamikus, hatékony és vállalkozó kedvű. Beosztottaival szívélyes kapcsolatokra törekszik, ám fontos, hogy semmiképp ne sértsék meg a büszkeségét. Azt szereti, ha beosztottjai rendelkeznek az adott munkához szükséges erényekkel, ám mégsem múlják felül őt. Nagyon fogékony a hízelgésre, és e gyengeségét kihasználva olykor látványos előléptetést vagy fizetésemelést lehet elérni nála.

Az Oroszlán-beosztott figyelmes és lelkiismeretes. Időnként azonban dicséretekkel, különféle elismerésekkel kell ösztönözni, különben sértettnek, csalódottnak érzi magát, s lustaság vagy közöny lesz rajta úrrá. Ha nem juthat előbbre a ranglétrán, tovább áll, vagy olyan munkát keres, amelyben a maga ura lehet.

Híres Oroszlán jegyűek: Madonna, Hilary Swank, Patrick Swayze, Robert Redford, Tolnay Klári, Dustin Hoffman, Antonio Banderas, Egerszegi Krisztina, Bonaparte Napoleon, Gárdonyi Géza, Eötvös Loránd

Címkék: király asztrológia oroszlán horoszkóp csillagjegy

Szólj hozzá!

A romantikus Rák

2011.07.18. 16:32

szerző: Rubia


A Nap június 22. és július 22. között halad a Rák jegyében. E jegy szülöttei érzékenyek, romantikusak, álmodozók, családcentrikusak, gondoskodók és háziasak. Hangulatuk változékony, akár uralkodó bolygójuk, a Hold. Ismerjük meg közelebbről e jegy szülötteit!

Uralkodó bolygó: Hold 
Jelleg: víz 
Stabilitás: kardinális
Polaritás: negatív
Harmonikus szín: törtfehér, ezüst, szürke, világoslila 
Szerencsenap: hétfő 
Drágakő: opál, smaragd, hegyi kristály
Szerencseszám: 7 és 3 
Virág: fehér rózsa, nárcisz, liliom 
Ideális partner: Skorpió, Halak

A Rák víz-jegy, az érzékenység megtestesítője. Azt mondják, a Rákok inkább intuíciójukat használják, mint intellektusukat. Az összes jegy közül rá a legjellemzőbb az otthon biztonságának megteremtésére való törekvés. A Rákok nagyon összetett személyiségek, állandó hangulatváltozásuk miatt nehéz megérteni őket. Sebezhetőségüket, szégyenlősségüket kemény páncél mögé rejtik, ha megbántják őket, azonnal visszahúzódnak. A felszín alatt azonban finom lélek lakozik. A Rákok születésüknél fogva gondoskodó, védelmező természetűek. Számukra az élet fő célja a biztonságos otthon megteremtése, és a pénz csupán e cél megvalósításához szükséges. Első pillantásra úgy tűnik, nagyon alkalmazkodóak, ez azonban inkább annak a jele, hogy nem bírják a feszültséget és kerülik a konfliktusokat. A számukra fontos kérdésekben azonban nehezen hajlandóak engedni. 

A Rák és a szerelem

A Rák mindig tartozni akar valakihez. Számára elképzelhetetlen, hogy hosszú ideig egyedül éljen. Az agglegény életformát nem a Rák férfinak találták ki, és a Rák nők is mindent megtesznek azért, hogy ne maradjanak pártában. A Rák-jegy szülötte általában tartós párkapcsolatban, hosszú, biztonságos házasságban él, nemcsak a szingli életmódot, hanem a futó kapcsolatokat sem neki találták ki. Ha kedvesében domináns partnerre lel, tűzön-vízen át hűségesen követi. Gyengéd, érzelmes, romantikus, kiteszi a szívét szerelméért. A Rák-nő többnyire anyáskodóan bánik a szeretett férfivel, a Rák-férfi családcentrikus, házias, segítőkész. Elszakadásra szinte képtelen, még rossz kapcsolatához is ragaszkodik. Monogám, szerelmi kalandokért nem teszi kockára családi békéjét. Csak akkor tudja felszámolni az arra rég megérett kapcsolatát, ha van már valami érzelmi kötődése egy új, ideálisabbnak látszó partnerhez.

A Rák lételeme a harmónia, erőszakoskodással, veszekedéssel semmit sem lehet nála elérni. Bármennyire szerelmes, a csatározás feszültségét nem bírja, inkább elmenekül. Ha partnere kellően okos, akkor nem veszi komolyan hangulati változékonyságát, nem sértődik meg szeszélyessége miatt, és nem haragszik rá hisztizéseiért.

A Rák és az emberi kapcsolatok

A Rák kardinális jegy, ezért alkalmazkodónak tűnő lénye valójában kemény és megváltoztathatatlan belső magot takar. Csak a számára jelentéktelen dolgokban engedékeny, csak az érdekeivel nem ellentétes megoldásokra mond igent. A Rák kapcsolataiban mindig fel lehet tenni a kérdést: ki az irányító, és ki az irányított? Sose tévesszen meg minket a Rák passzív és diplomatikus viselkedése – ez ugyanis nem jelenti azt, hogy hagyja, uralkodjanak felette.

Ha valaki nem rokonszenves neki, attól elzárkózik. Mivel alapvetően érzelmei uralkodnak magatartásán, olyan erős ellenszenv alakulhat ki benne, hogy azt nem képes leküzdeni magában. Ezt persze az érintett észreveszi és ő is ellenséges lesz. A Rák gyorsan köt barátságot, s bár ezek a kapcsolatok csak felszínesek, mégis kielégítik, mert így nem kell önmagát kiszolgáltatnia. Ám egyetlen apró kellemetlenség is elég, hogy megsértődjön, visszavonuljon, és egykori barátjától örökre elszakadjon. Túlzott érzékenysége miatt sokan inkább elkerülik.

A Rák, mint szülő

A Rák termékeny jel, a gyermek iránti vágy nagyon erős benne. Ha házasságából gyermek születik, ez házastársához való kötődését még elszakíthatatlanabbá teszi. Nagyon gondos anya, ha pedig férfi, akkor ő a legmegbízhatóbb apa, akire a gyermeknevelésben mindig számítani lehet. Gyermekével nagyon szoros érzelmi kapcsolatot alakít ki, határtalan szeretete sokszor elfogulttá teszi. Élete folyamán mindvégig szoros kapcsolatban marad a szülői házzal is, felnőtté válásakor ő veszi át a "szülői feladatokat": anyjáról és apjáról úgy gondoskodik, mintha a gyermekei lennének.

A Rák és a munka

Ő az egyik legszolgálatkészebb munkaerő. Alkalmazkodása azonban nem talpnyalás, csupán azt akarja elérni, hogy békén hagyják, mert feszültségben nem tud dolgozni. A feljebbjutásért, magasabb beosztásért való tülekedésben nem hajlandó részt venni. Elégedetlenségét és megbántottságát a nyugodtság álarca mögé rejti.
Szívesen dolgozik olyan helyen, ahol megtarthatja önállóságát, ahol sok emberrel lehet kapcsolatban, ahol kiélheti gondoskodási ösztönét és ahol a fizetség arányban áll a befektetett munkával. Ezért sok Rákot találunk a vendéglátóiparban.

A Rák otthona

A lunáris hatás megmutatkozik a Rák otthonához, családjához való viszonyban is. Élete központi feladatának tekinti a saját lakás vagy ház megszerzését, a hőn áhított otthon megteremtését. Annál büszkébb magára, minél többet tud nyújtani a családjának. Rá nem jellemző, hogy eltitkolja a fizetésemelést. Az erősebb nem képviselőjeként is házias, ám asszonyának is érdemes megcsillogtatnia konyhaművészetét, mert a Rák férfiban hálás közönségre talál. A Rákok szeretik a hasukat, és sokat adnak mind a kulináris élvezetekre, mind pedig a tálalásra.

Híres Rákok

Érzékenységüknek, fantáziájuknak és remek utánzóképességüknek köszönhetően szép számban kerülnek ki közülük színészek, írók, képzőművészek.

Híres Rák-hölgyek: Liv Tyler, Gina Lollobrigida, Michelle Rodriguez, Suzanne Vega, Meryl Streep, Pamela Anderson, Diana hercegnő.

Híres Rák-férfiak: Tom Hanks, Tom Cruise, Harrison Ford, Robin Williams, Sylvester Stallone, George Michael, Vilmos herceg, George Orwell, Semmelweis Ignác, Karinthy Frigyes, Csontváry Kosztka Tivadar, Móricz Zsigmond, Rubens, Rembrandt.
 

Címkék: asztrológia rák horoszkóp romantikus csillagjegy

Szólj hozzá!

Intuíció: a belső hang üzenete

2011.06.10. 12:10

szerző: Rubia

Az intuíció, azaz a megérzés az ember számára éppolyan fontos, mint az állatok esetében az ösztön. Ám az állatoknak nincs választási lehetőségük: követniük kell ösztöneiket. Az ember azonban eldöntheti, hogy az eszére, a megérzésekre, vagy a kettő kombinációjára hagyatkozik-e. Kapcsolatainkkal összefüggő döntéseinket például érdemes ez utóbbi keverék segítségével meghozni.

Mi is az intuíció?

Az intuíció képessége minden emberben adott, ám ezt sok esetben elnyomja az ész és az értelem túlértékelése. Az intuíció gyakran ellentmond az értelemnek, az érzéseknek, vagy akár a szokásoknak, ezért nagyon nehéz bízni benne. Nem is olyan régen még csak az értelem számított, csak az ésszerű megoldás lehetett az igazi. Az utóbbi években azonban kifejlődött egy másik szemléletmód is. Az értelem persze szükségszerű, de nem minden.

Az intuíció szó mai jelentése a latin „intuitio” – sugallat, megérző képesség – szóból vezethető le. Goethe az intuíciót „az ember belsejéből fakadó sugallat”-nak nevezte. C. G. Jung pszichoanalitikus szerint ez egyfajta ösztönös megértés, ami azt jelenti, hogy valamit teljes egészében megértettünk, anélkül, hogy meg tudnánk magyarázni, mi és hogyan történt.

Az intuíció általában váratlanul jön, de mindig a kellő pillanatban. Belülről érkezik, de általában külső hatás váltja ki. Sokkal nagyobb mértékben érinti mindennapjainkat, mintsem azt feltételeznénk, ez kreativitásunk jelentős alkotóeleme. Az intuíció legfontosabb kritériuma: egy probléma megoldása, a válasz megtalálása egy nehéz kérdésre, egy szituáció megváltoztatása. Ha már nem gondolkodunk olyan intenzíven az adott kérdésen, akkor keletkezhet az intuíció. Persze nem minden spontán ötlet azonos ezzel.

Az intuíció minden emberben adott, s bár az idők során nem gondozták, mégsem sorvadt el. Mint minden más képességet, az intuíciót is fel kell ébreszteni, ki kell fejleszteni, ápolni kell. Némi türelemmel és néhány gyakorlattal ismét szabadjára engedhetjük elnyomott képességeinket, és ezáltal tágíthatjuk tudatunkat, finomíthatjuk érzékelésünket.

Az intuíciós képességek felébresztése és edzése

Sok múlik beállítottságunkon és előítéleteinken, amelyeknek sokszor nem is vagyunk tudatában.

- Először tisztáznunk kell, hogy bizalmatlanok vagyunk-e, ha az érzéseinkre kell hagyatkozni? Kételkedünk-e az intuíció létezésében?
- Döntsünk az intuíció mellett, bízzunk meg benne!
- Gondolkodjunk mindig pozitívan! Ne siránkozzunk a hibáinkon, inkább örüljünk az apró sikereknek. Ne álljuk útját fejlődésünknek olyan mondatokkal, mint „én ezt nem tudom”, „nem fog sikerülni”.
- Erősítsük önbizalmunkat, ismerjük meg önmagunkat és erősségeinket!

Következő lépésként ragadjunk meg minden alkalmat a személyes intuíciós tréningre:

- Kérdezzük meg magunktól, ki lehet a telefonáló, kitől kaptunk levelet, és hogy jó vagy rossz hír lesz-e benne!
- Érezzük meg, hogy melyik felvonó érkezik meg elsőnek, vagy hogy milyen lesz az idő holnap!
- Gyakoroljuk lényegtelen dolgokban a gyors döntést: pl. melyik fogást rendeljük ebédnél, vagy melyik cipőt vegyük fel ma.
- Hagyjuk magunkat belülről vezérelni parkolóhely keresésekor!
- Készítsünk érzékelés-tesztet:
vegyük le a hangot a televízióról, és értelmezzük a helyzetet úgy, hogy csak a szemünkre hagyatkozunk!

További segítség lehet az „ébren álmodás”. Futtassunk filmet lelki szemeink előtt, amelyben egy jövőbeli szituációt látunk! Mondjuk mindig is Olaszországban szerettél volna élni és dolgozni. Képzeld hát el, hogyan ünnepelsz olasz barátaiddal, hogyan tárgyalsz a főnököddel folyékonyan olaszul, hogyan mész a családoddal szórakozni vagy kirándulni. Engedd szabadjára a fantáziádat, érezd úgy, mintha moziban lennél, és saját filmedet néznéd. Figyeld meg közben az érzéseidet: úgy érzed, ez „stimmel”? Ez a te utad? Az ilyen „álmokkal” lehetőséget adunk intuíciónk számára, hogy aktívvá váljon, és napi dolgainkat befolyásolja.

Az intuíciótól a "szuperintuícióig"

Az intuíció segítségével „bepillanthatunk a kulisszák mögé”, meghozhatjuk a helyes döntéseket. Az intuíció életünket egyszerűbbé, boldogabbá és teljesebbé teszi. A szuperintuíció ennek kiterjesztése, fokozása. Az intuíció esetében a szükséges válaszokat általában kérdések útján kapjuk meg. A szuperintuíció viszont állandóan szállítja nekünk az információkat mindahhoz, amire éppen tudatunkat irányítjuk, amivel éppen foglalkozunk. Az eredmény csalhatatlan „belső bizonyosság”. Ha szeretnénk megtenni az intuíciótól a szuperintuícióig vezető utat, akkor intuíciónkat állandó edzésben kell tartanunk, és képességeinket ki kell használnunk. Csak így tudjuk aktiválni a bennünk lakó szellemi óriást.

Az első lépés
Gyakoroljunk a mindennapokban azzal, amit éppen teszünk! Tanuljunk meg megbízni intuíciónkban.

A második lépés
Akkor várjuk el, hogy a helyes megoldás, vagy a válasz egy problémára „eszünkbe jusson”, amikor létrehoztuk a gondolatcsendet. Tudatosítsuk magunkban az egyre növekvő sikereket, az odáig vezető úton pedig tanuljunk a kezdeti kudarcokból.

A harmadik lépés
Engedjük, hogy a megbízható belső bizonyosság vezessen minket! Hozzunk úgy döntéseket, hogy ki-be járunk az intuícióban! A belső vezetést igénybe vehetjük az élet minden területén: a párkapcsolatban, a hivatásban, az egészség vonatkozásában. Így végül azzá leszünk, akik valójában vagyunk: teljes emberré.

(Ajánlott irodalom: Kurt Tepperwein: Szuperintuíció, Budapest-Print Kiadó, 2004)

Címkék: intuíció megérzés sugallat belső hang

Szólj hozzá!

 
A Nap május 21. és június 21. között az Ikrek jegyén halad át. E jegy szülöttei nélkül az élet bizony sótlan lenne. És ha néha nem figyelnek, akkor se haragudjunk rájuk, hiszen bizonyára valami izgalmas dolgon törik a fejüket, amellyel minket is elszórakoztatnak majd.

 

Jegy: Ikrek
Elem: Levegő
Minőség: Változó
Uralkodó bolygó: Merkúr
Harmonikus szín: világos árnyalatok, elsősorban sárga
Szerencsenap: csütörtök 
Drágakő: topáz, akvamarin, berill 
Szerencseszám: 7 és 5 
Virág: azálea 
Szerelmes: Vízöntő és Mérleg

Eleme a levegő, ezért az Ikrek-jegyű ember rendkívül mozgékony, kíváncsi és tanulékony. Mindig nyitott a világra és az emberekre, tudásszomja már-már csillapíthatatlan. Uralkodó bolygója a Merkúr, amely jó beszédkészséggel áldja meg a jegy szülöttjét. Vitás helyzetekben ő a biztos nyerő, a legkeményebb ellenfélnek is bebizonyítja, hogy a fehér valójában fekete. Nagyon szeret utazni és világot látni. Hirtelen fellelkesedik és minden létező dologba belevág, ám ritkán fejezi be őket, mivel idő előtt rájuk un, vagy épp újabb, érdekesebb feladat köti le a figyelmét. Egy Ikrek-jegyű embernél nem ritka, hogy egyszerre több dolgot csinál, és éppen ezért majdnem mindenben felületes. Rendkívül kíváncsi, ám sok esetben nincs türelme mélyebbre ásni a megoldások tengerében. Gondolatai csapongóak, és sokszor nem is figyel a kérdésére kapott válaszra. Nagyon szeret beszélni, és társaságban lenni, a csöndtől valósággal depressziós lesz. Irtózik a magánytól és az elhagyatottságtól.

Az Ikrek és a szerelem

Kizárólag intellektuális párkapcsolatban érzi jól magát. Gyakran csélcsapnak és állhatatlannak titulálják, mivel fiatalabb éveiben szabályosan játszik a szerelemmel és az emberekkel. Mindez nem esik nehezére, hiszen úgy bánik a szavakkal és a bókokkal, ahogy csak akar. Legyen férfi vagy nő, légies megjelenésével, könnyed humorával mindenkit elvarázsol. Fiatal éveiben színes, gyönyörű lepkeként virágról virágra száll, s úgy tűnik, kötődésre képtelen. Nem szívtelen, egyszerűen az újdonságot keresi, s kíváncsisága az, ami folyton űzi. Az Ikreknek szüksége van arra, hogy párkapcsolata ne csak testi, de szellemi, lelki kielégülést is nyújtson számára. Fontosak az izgalmas, színes programok, utazások, játékok és baráti összejövetelek. Ha mindez megvan, ráadásul társával képes érdekes dolgokról vitatkozni vagy hajnalig elmélyülten beszélgetni, akkor a szerelem biztos alapokon nyugszik.

Az Ikrek-gyerek


A legelső, aki megtanul járni, beszélni, majd írni. Állandó fészkelődése, kimeríthetetlen energiái miatt szüleinek olykor problémát jelenthet, hiszen ő az a gyermek, aki végigcsacsogja a napot, futkos a játszótéren, otthon is felforgat mindent, s este, amikor már mindenki kidőlt, még mindig elemében van. Gyermekkorában unja a tanulást, és a tanárok nagy bosszúságára végigbeszéli az órákat, inkább elszórakoztatja padtársait. Nem rossz ő, csak tehernek érzi a kötelező oktatást, és ezzel az érzéssel gyermekként nem tud mit kezdeni. Éles eszének és remek felfogóképességének hála -magatartásbeli problémái ellenére - többnyire jó tanuló. Az Ikrek-gyerek társainál lényegesen gyorsabban és könnyebben sajátít el nyelveket. Nagyon szeret írni és olvasni, valódi könyvmoly lehet, aki néhány óra alatt kiolvas egy-egy könyvet. Türelmetlensége azonban ebben is megnyilvánul, ő az, aki előbb olvassa el a könyv végét, mint a közepét, mivel nem győzi kivárni az események fejlődését. Rendkívül tájékozott és sokszínű, az osztály esze, a társaság központja, noha tájékozottsága valójában felszínes. Ügyes, nem megy zsákutcába: ha olyan területre érkezik, amelyben nincs otthon, egyszerűen témát vált.

Az Ikrek-szülő

Barátként kezeli gyermekeit, akikkel mindent meg tud beszélni. Színes programokkal teszi vidámmá és érdekessé családja mindennapjait, ám sokszor nem veszi észre, hogy gyermekei és házastársa nem mindig olyan mozgékonyak, mint ő. Nehezen tart fegyelmet otthon, és nincs türelme a neveléshez. Ezzel együtt elvárja, hogy gyermekei jó tanulók, élsportolók, és hozzá hasonlóan nyelveket beszélő, hangszereken játszó, színes egyéniségek legyenek.

Az Ikrek és a munka

Jó író, újságíró, riporter lehet. Csábítja a média világa, és itt minden nehézség nélkül meg is állja a helyét. A legegyszerűbb élethelyzetet is képes szellemesen elmesélni vagy leírni. Nehezen szabályozható, nem tűri a kötöttségeket, a határidőkkel csúszik, a találkozókról elkésik, sok esetben megbízhatatlan. Sok energiájába és önfegyelmébe kerül kontroll alatt tartani magát, s ezért inkább olyan munkahelyet választ, ahol viszonylag szabadon tevékenykedhet. Jellemzően hitetlen, aki egyszerre több helyről gyűjt információt egy-egy kérdéssel kapcsolatban, és még ezután is képes magával hosszasan vitatkozni. Remek szónok, ezért politikai, előadói, tolmácsi pályán is kitűnően megállja a helyét.

Az Ikrek és a sport

Nagyon mozgékony, egy helyben megülni szinte képtelen. Általában vékony testalkatú, hízásra nem, vagy csak kis mértékben hajlamos, s ez sokban nagy mozgásigényének köszönhető. Szinte minden dinamikus sport való neki, legjobban mégis azokat szereti, amelyeket társaságban űzhet. Az Ikrek-nőnek érdemes kipróbálnia az aqua-fitneszt, míg férfiaknak a foci, a kosárlabda javasolt.

Hogyan bánjunk az Ikrek-jegy szülöttjével?

Végtelen türelemmel és szeretettel. Fogadjuk el, hogy "késős", és ne idegeskedjünk azon, ha az utcán miatta kell szobroznunk hosszú perceken át. Hívjuk barátaink közé, vagy egy kávéházba, így érkezéséig kellemesen elüthetjük az időt.
Ne sértődjünk meg látszólagos felszínességén: ő egyszerűen képtelen hosszú távon ugyanazzal a dologgal foglalkozni. Találjunk ki izgalmas programokat, vigyük el érdekes filmekre vagy különlegesen szép tájakra - s egész biztosan jól fog szórakozni.

Ha Ikrek-jegyű gyermekünk van, próbáljunk neki elég szabadságot biztosítani, hogy azt tegye, amihez kedve van. Ne erőltessünk rá edzéseket vagy hegedűórát, inkább vezessük rá, mi az, amiben ki tudna bontakozni és támogassuk abban.

Amennyiben Ikrek-jegyű társunk van, hagyjuk szabadon élni, ne számoltassuk be, merre járt és kivel beszélt, ha érdekesnek találja, úgyis elmeséli. Téveszme, hogy az Ikrek-jegy szülöttje hűtlennek születik. Megfelelő társ mellett a kommunikációban és a jó hírek továbbadásában éli meg jegye jellegzetességeit, és bohém, de gondos szülő lehet.

Híres Ikrek: Angelina Jolie, Helen Hunt, Elizabeth Hurley, Nicole Kidman, Marilyn Monroe, John F. Kennedy, Kylie Minogue, Mark Wahlberg, Johnny Depp, Tom Jones, Naomi Campbell, Courtney Cox, Morgan Freeman, Clint Eastwood, Paul McCartney, Steffi Graf, Brooke Shields, Prince. 

Címkék: asztrológia ikrek horoszkó

Szólj hozzá!

A Bika érzéki, de hűséges

2011.04.29. 10:13

szerző: Rubia


Az egyre fényesebben ragyogó Nap április 21-től május 20-ig halad a Bika jelében. A föld-elem a szilárd minőséggel párosulva a Bikát a legragaszkodóbb, legkitartóbb, legtürelmesebb és legmateriálisabb jeggyé teszi.

 

Jegy: Bika
Elem: Föld
Minőség: szilárd
Uralkodó bolygó: Vénusz
Szerencsenap: szerda
Harmonikus szín: napsárga, zöld, fehér, barna
Drágakő: achát, smaragd, karneol, topáz
Szerencseszám: 5 és 8
Virág: ibolya, verbéna
Szerelmes: Rák, Szűz, Bak, esetleg Mérleg

A Bika föld-jegy lévén megbízható és anyagias. A stabilitás, a birtoklási vágy, a kényelmesség és a makacsság megtestesítője. Alapvetően nyugodt és higgadt, de tanácsos nem felingerelni. A Bika-ember legnagyobb erénye állhatatosságában rejlik. Minden energiáját felhasználja, hogy elérje céljait. Elszántan halad az útján, legyőz minden akadályt. A megszerzett dolgokhoz erősen ragaszkodik.

A Bika-személyiség kulcsszava a biztonság, mind anyagi, mind érzelmi téren. Akkor érzi magát a legjobban, ha a megszokott, jól ismert dolgokkal áll szemben. Bármilyen változás nyugtalanságot vált ki belőle. Minden új szituációban először kivár. Meg kell ugyanis győződnie arról, hogy az új helyzet, az új személy kedvező lesz számára, és csak ezután tudja teljesen elfogadni. Ha ez megtörtént, akár élethossziglan tartó hűséget is fogad. Ez a képessége egyedülálló a jegyek között.

A Bikát érzéki természete fogékonnyá teszi az élet örömeire. Szereti a szép ruhákat, a jó ételeket és italokat, az erotikát, érdeklik a művészetek, a szépség és a kényelem. A Bika-ember ritkán lesz öngyilkos, annyira szeret élni. A makacs külső érzékenyebb, lágyabb bensőt takar. A Bika érzelmes és szenvedélyes, szereti partnerét kényeztetni. Elégedett, ha kedvenc tárgyaival körülvéve otthonában lustálkodhat. Szereti a rendet maga körül, de nem viszi túlzásba.

Az evésben gyakran elveti a sulykot, az ivásban azért mértékletesebb. A minőség fontosabb számára, mint a mennyiség. Föld-elemű jegyként hajlamos arra, hogy kevés folyadékot vegyen magához. Így érthető, miért hajlamos a Bika-ember vesekövesedésre és szorulásra. Keveset mozog magáért a mozgásért, ez is szerepet játszik abban, hogy zsírlerakódásra, hízásra nagyobb esélye van, mint a többi jegy szülötteinek.

Nem szereti, ha sürgetik, a kapkodás irritálja. Alapelve: lassan járj, tovább érsz. Semmihez sem kezd alapos körültekintés nélkül, és amibe belefog, azt be is fejezi. Humora, természetes életvidámsága kellemes emberré teszi. A sértést azonban nem felejti el egyhamar, emlékeihez pedig kifejezetten ragaszkodik. Ez odáig fokozódhat, hogy képtelen túltenni magát egy-egy eseményen, ha az erősen hatott rá érzelmileg. Bár türelme szinte végtelen, ha sokáig dühítik, elborul az agya és haragjában tombol.

Bár a Bikák többsége kifejezetten materiális beállítottságú, ha eljut valamilyen hit elfogadásához, abban tántoríthatatlanná válik. Az is elképzelhető, hogy éppen a matériát isteníti, talán nem véletlen, hogy Marx és Lenin születésnapja is a Bika jegyébe esik.

A Bika a szerelemben

A Bika korán érik és hamar szerelembe esik. A hűséget komolyan veszi, és másoktól is elvárja. Birtoklási vágya meglehetősen féltékennyé teszi. A szexuális élet kiemelkedően fontos számára, de csak akkor, ha érzelmi alapon történik. Nem szereti a változatosságot, de kedveli a szenvedélyességet. Alkalmazkodik a partner igényeihez, bár inkább a szokványos formákhoz húz. A szexet a maga természetes valójában szereti leginkább. A játékszerek, fantáziadús érdekességek nemigen vonzzák, és leginkább a megszokott környezetben szeret szerelmeskedni. Érdemes azért kipróbálnia a szabad ég alatti szeretkezést. Ha igazán közel kerül természetes eleméhez, a földhöz, emlékezetes élményben lehet része.

Az anyagi biztonság iránti vágya nagyon erős, ez sokszor párválasztására is kihat. Az udvarlás terén kitartó, ha valakit megszeret, mindent megtesz érte. A nyugalom, a család nála az első helyen áll. Ha meg szeretnénk hódítani, egy hangulatos, különleges étterembe vigyük, vagy főzzünk neki valami nagyon ízleteset. Kedveskedjünk szép, ízléses ajándékkal.

A szakítás már nem ennyire egyszerű. Amilyen lassan fogad valakit bizalmába a Bika, legalább olyan nehéz elveszíteni a kegyeit. Amint észreveszi, hogy veszélyben van a kapcsolata, foggal-körömmel ragaszkodik párjához, mindent bevet, hogy visszahódítsa. Ha azonban túl szorosra húzza a pórázt, párja fuldokolni kezd, és az első adandó alkalommal továbbáll. A Bika nagyon nehezen válik, de ha mégis, partnere számíthat arra, hogy nem lesz könnyű az anyagi javakon osztozkodni vele.

A Bika mint munkaerő

Szeret dolgozni és van türelme, kitartása bármilyen munka elvégzéséhez. Szorgalmas és megbízható munkaerő. Ő az, aki a túlórát is minden zokszó nélkül vállalja. Igazán akkor érzi magát elemében, ha minden a megszokott helyén van, otthonos légkör fogadja, tudja, mi a feladata, és nem érik váratlan meglepetések. A káoszt nem viseli el, és azt sem, ha állandóan változtatják a munkakörnyezetét. Nagyon komolyan veszi a pontosságot.
A Bika általában jó vezető. Körültekintő és alapos. Szereti a pontos munkát, a szabályokhoz ragaszkodik. A legtöbb problémája abból adódik, hogy nem kedveli az újításokat, nem eléggé vállalkozó szellemű.

A természethez való vonzódása miatt sokszor találkozunk Bikákkal az olyan mesterségekben, amelyek kapcsolatban állnak a földdel, a növényzettel és az állatvilággal: állatorvosok, állattenyésztők, gazdálkodók, földművelők, egyéb mező- és élelmiszergazdasági munkások. Mivel a Bikák jó kedélyű, vidám emberek, nem csoda, hogy megtalálhatók a vendéglátó- és szállodaiparban is, gyakran mint biztonsági őrök vagy személyzeti beosztottak. Jó formaérzékkel rendelkeznek és megbízhatók, ezért szép számmal akadnak köztük építészek, épületfestők, ácsok. Szívesen foglalkoznak kővel, fával, textillel. Találunk a Bikák között szabókat, lakberendezőket, kárpitosokat, szobrászokat, vagy a művészek bármely típusát. De legalább ennyi mozgásterapeuta és fodrász van köztük.

Híres Bikák: Jessica Lange, Uma Thurman, Roy Orbison, Mária Terézia, Radnóti Miklós, Szerb Antal, George Lucas, Stevie Wonder, Cher, Geszti Péter, William Shakespeare, Balzac, Kant, Al Pacino, Renée Zellweger, Andie McDowell, David Beckham, Dennis Hopper, Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer, Barbra Streisand, George Clooney, Pierce Brosnan, André Agassi, Anthony Quinn, Sigmund Freud, Penélope Cruz
 

Címkék: asztrológia horoszkóp bika

Szólj hozzá!

A Kossal köszönt be a tavasz

2011.03.25. 05:30

szerző: Rubia


A Nap a tavaszponttól, március 21-től április 20-ig tartózkodik a Kos jegyében. A Kos kardinális, pozitív polaritású és tűz elemű jegy, nem csoda hát, ha temperamentumos, kezdeményező, tettrekész, és duzzad az energiától.

 

Elem: Tűz
Minőség: kardinális
Polaritás: pozitív
Szerencsenap: kedd
Harmonikus szín: vörös
Drágakő: Ametiszt, gyémánt, jáspis
Szerencseszám: 7 és 3
Virág: vörös rózsa
Uralkodó bolygó: Mars
Szerelmes: Oroszlán és Nyilas

A március végén ébredő természet ereje és életigenlése árad a Kos jegyű emberből is. A Kos általában nem rágódik a múlton, hanem előre figyel, és a jövőt tervezgeti. Ha valamibe belekezd, akkor se lát, se hall, így a figyelmeztetésekkel sem foglalkozik. Csak rohan előre, még ha számára is nyilvánvaló, hogy nem az lesz a végeredmény, amit szeretne. Ha sikerül elérnie a célját, akkor büszkeség tölti el, de általában az sem szegi kedvét, ha elbukik. Felkel, és ha még mindig kívánatos számára a korábbi cél, akkor újra nekivág. Ám az is tény, hogy amilyen gyorsan fellelkesedik, olyan hamar meg is unja a dolgot, ha nem jön a várt eredmény. Nem szabad haragudni rá, ha az őt nem érdeklő dolgokban nincsen kitartása, hiszen még abban is nehéz hosszútávon kitartónak lennie, ami számára fontos.

Egyik alapelve, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Ami nem megy az ő tempója szerint, az elkedvetleníti, és arra ösztönzi, hogy új, izgalmasabb, jobban haladó dolgok után nézzen. Képtelen várni, nincs türelme. Az örökös száguldás az oka annak, hogy nem ismeri a türelem, a higgadtság, a kitartás, a tolerancia és a mértékletesség fogalmát. Ezen tulajdonságok hiánya sok gondot okoz neki az emberi kapcsolatok terén, mivel mások nem tudják felfogni és elfogadni, hogyan lehet valaki ennyire türelmetlen és túlzó.

Könnyen kritizál másokat, de ha őt bírálják, azt nehezen viseli el. Ha jobban belegondolunk, ez érthető, hiszen egész élete arra épül, hogy elismerést váltson ki másokból. Lobbanékony természete és túlfejlett igazságérzete miatt keveredik parázs vitákba. Gyakran a legnyersebb modorban hozza mások tudtára a nemtetszését. Ám nem rosszindulatból vagy pökhendiségből teszi ezt. Egyrészt a diplomáciai érzék nem erőssége, túl hamar kimondja, amit gondol. Másrészt mindig magából indul ki, nem képes megérteni, ha más ugyanazt a feladatot lassabban vagy rosszabbul végzi el.

Ha megfelelő hozzáállással kezelik, a Kos gyermeki jósága kerül előtérbe, és olyan szelíd lesz, mint egy kezesbárány. A ravaszság, a szerepjátszás idegen tőle. Vigyáznia is kell, mert egyenessége és gyermekien tiszta lelke miatt mindenkiben megbízik, terveit, és titkait könnyen kikotyogja annak, aki kedves vele, vagy aki ügyesen tud hízelegni neki. Nem is feltételezi, hogy az orránál fogva vezetik, mert ő maga mindig nyíltan és őszintén viselkedik.

A Kos nagylelkű ember, aki hamar elfelejti sérelmeit. Amilyen hirtelen képes haragra gerjedni, olyan gyorsan el is illan a mérge. Jól érzi magát harmonikus környezetben, de a változatosság rendkívül fontos számára. Kapcsolataiban általában ő a domináns fél. Amíg azt tapasztalja, hogy ő az első, addig minden rendben van, ám kedvét szegi, ha érzi, hogy az érdeklődés csökkent iránta. Ajánlatos gyakran dicsérni ügyességét, eszét, szépségét, egyszóval tökéletességét.

A Kos és a munka


A Kos főnök:

Ő a tipikus főnök, szervezésre, vezetésre termett. Beosztottjaival becsületes, de nagyon igényes. Óriási a munkabírása, a rövid távú feladatok elvégzésére kiválóan alkalmas, a hosszan tartó feladatokhoz azonban sokszor nincs türelme. Hajlamos mindenkit sürgetni, ellenkezni viszont nem tanácsos vele.

A Kos munkatárs:

Alapvetően konstruktív és céltudatos. Fontos, hogy hasznosnak érezze a munkáját, ha megbecsülik, kiváló teljesítményt nyújt. Elsősorban azokat a feladatokat részesíti előnyben, amelyek több-kevesebb önállóságot tételeznek fel. Nem különösebben szereti, ha a kiadott feladatok elvégzése közben útmutatásokkal, észrevételekkel látják el. A Kos szeret szabadúszóként dolgozni.

A Kos a szerelemben

Akár nő, akár férfi, a legfontosabb számára, hogy partnere elismerje őt. A Kos nők nem szeretik a tutyimutyi, határozatlan, gyenge jellemű férfiakat, inkább a magabiztos, erős, szenvedélyes férfiakhoz vonzódnak. Persze általában épp az ilyen típusú pasikkal nem lesz hosszúéletű a kapcsolatuk, hiszen ők maguk is akaratosak, határozottak és irányító hajlamúak. Erre mondják, hogy "két dudás egy csárdában".
Hogyan hódíts meg egy Kost? Közelíts hozzá intellektuális síkon, légy ötletes és tettrekész. A vita szót pedig töröld ki a szótáradból.

A Kos és az egészség, a sport


A Kos jegyhez tartozó testrész a fej, így az arc, a szemek, a fülek és a száj az átlagosnál érzékenyebbek. Uralkodó bolygója, a Mars miatt jellemzőek lehetnek az akut, lázas betegségek.
A Kos jegyű embernek fontos a mozgás. A sportban is dinamikus, tele energiával. Minden sportot teljes erőbedobással végez, erős benne a küzdőszellem.

Híres Kosok:
Jean-Paul Belmondo, Claudia Cardinale, Psota Irén, Elton John, Sarah Jessica Parker, Charlie Chaplin, II. Rákóczi Ferenc, Diana Ross, Johann Sebastian Bach, József Attila, Leonardo da Vinci, Mariah Carey, Omar Sharif, Vincent van Gogh, Andersen, Herbert von Karajan, Bartók Béla, Quentin Tarantino, Warren Beatty, Eric Clapton, Céline Dion.

 

Címkék: asztrológia horoszkóp kos

Szólj hozzá!

Az álmodozó Halak

2011.03.11. 17:01

szerző: Rubia


A Halak-csillagképen február 21. és március 20. között halad keresztül a Nap. E jegy szülötteit úgy jellemzik, hogy álmodozók, érzékenyek és segítőkészek. Túlérzékenységük azonban álomvilágba, netán káros szenvedélyekhez űzheti őket.

 

Jegy: Halak
Elem: víz
Minőség: változó
Uralkodó bolygó: Jupiter és Neptunusz
Harmonikus szín: világoskék, ibolya, barna, zöld
Ásvány: korall, zafír, krizolit, ametiszt
Fém: ón
Szerencsenap: csütörtök
Szerencseszám: 4, 9, 11
Virág: Szegfű, jázmin, pálma, borókabogyó
Szerelmes: Rák, Szűz, Skorpió
Országok: Portugália, Málta, Ceylon
Sport: futás, úszás, evezés, síelés

A Koshoz hasonlóan, amely a zodiákus első jegye, a Halak is a kezdeteket jelenti. Igaz, hogy a Halak a tizenkettedik, tehát a legutolsó jegy, ám az örökkévalóságot és az újjászületést testesíti meg.

A Halak-jegyű ember általános jellemzése

Mielőtt a Neptunuszt felfedezték volna, a Jupiter volt a Halak uralkodó bolygója, azóta az asztrológusok általában mindkét bolygót figyelembe veszik. A jupiteri uralom jovialitást, emberszeretet, segíteni akarást jelez, a Neptunusz pedig az álmodozás, az érzékelésen túli dolgok jelképezője, idealizmust és fokozott érzelmi töltést hoz a Halak-ember természetébe. A jupiteri princípium, a szétterjedés figyelhető meg abban, hogy a Halak nem szereti a kötöttségeket, korlátokat. A Neptunusz, az illúzió és a rejtélyek planétájának hatására pedig egyrészt jelleme nehezen megfogható, nehezen meghatározható, másrészt nem szívesen néz szembe a realitásokkal, inkább ideálokat kerget.

A Halak változó minőségű, negatív töltésű víz-jegy. A változó minőség jelenti a körülményekhez való alkalmazkodás képességét. A víz-jelleg és a változékonyság keveredése a legempatikusabbá, legérzékenyebbé teszi az összes jegy közül. E jegy szülötte általában a kifinomult lelki életet élő ember. Ez együtt jár azzal, hogy érzelmi hatásokra, benyomásokra fokozottan reagál, és fejlett az intuíciója. A jegy legkiemelkedőbb képviselőit olyan nagyfokú fogékonyság jellemzi, ami racionális ésszel nem magyarázható forrásokból merít. A változó minőség befolyásolhatóságot is eredményez, ami abban nyilvánul meg, hogy mindig az erősebb áramlatnak enged. A negativitás zárkózottságot, visszahúzódásra való hajlamot ad, ami bizonyos misztikumot kölcsönöz a Halak-ember egyéniségének. A változékonyság és a víz-elem pedig eszünkbe juttatja a tengert, amely mély és sokszor nyugodt, mégis hirtelen változásokra képes.

Első pillantásra ártalmatlan, ám a nyugodt felszín alatt veszélyes áramlások lehetnek.
A Halak jegyének szimbóluma két ellentétes irányba úszó hal, melyeket egy fonal köt össze. Ez nagyszerűen jellemzi a Halakat, mint kettős és határozatlan jegyet. A jegy szülötte gyakran érzi úgy, mintha két különböző irányba löknék egyszerre, és ez a kettős erő határozatlanságot, bizonytalanságot eredményezhet nála.

A Halak-jegyű ember kedves, szelíd, bájos, de hangulata változékony, ami megfelel kettős természetének. Ez mások számára - akik nem tudnak ráhangolódni - irritáló lehet. Jellemét nehéz kiismerni, hiszen sokszor önmagával sincs tisztában. A Halak-ember egy bonyolult keresztrejtvény, ezért sokszor él át meg nem értettséget. Ha szenvedőt lát – legyen az ember vagy állat – azonnal részvét tölti el. Sajnos sokan kihasználják segítőkészségét és jóindulatát. A küzdelmeket inkább elkerüli, ezért gyakran becsapják.

Szeret elmerülni belső álomvilágában, ennek eredménye nem mindennapos kreativitás, színes képzelőerő. A világ legjobb írói, költői, képzőművészei, táncosai közül sokan a Halak jegyében születtek. Az élet zord valósága azonban reménytelenségbe, depresszióba hajszolhatja. Félelmei elől pedig hajlamos lehet alkoholhoz, kábítószerekhez, más káros szenvedélyekhez menekülni. Belső konfliktusok, negativitás, zavaros érzelmek hatalmasodhatnak el rajta. A túlzásba vitt segítségnyújtásban kifárad, s ilyenkor mártírnak érzi magát, ami sértődöttségben és panaszáradatban nyilvánulhat meg. A rengeteg belső ellentmondás, túlérzékenység idegrendszeri zavarokhoz, lelki betegséghez, emésztési problémákhoz vezethet.

A Halak és a szerelem


Bár szereti a magányt, azért szüksége van egy társra, aki megértést és szeretetet nyújt. Gyakran túlságosan kétségbeesetten keresi a szerelmet, és így belebonyolódik olyan kapcsolatokba is, amelyeket rövid időn belül megbán. Általában kedvességével és önzetlenségével nagy hatást gyakorol mindenkire, így sok hódolója akad. Romantikus, sőt szentimentális beállítottságú, szeret álmodozni, ábrándozni. Ragaszkodó, megbocsátó, gondoskodó, kedves és figyelmes. Általában erősebb partnert igényel. Ha meg szeretnénk hódítani, a kedvesség, a megértés, a törődés és a romantika az, amivel levehetjük a lábáról. A Halak szexuális élete szorosan összefügg azzal a személlyel, akit szeret. Ha szerelmi csalódás éri, súlyos válságot él át és látványosan szenved.

A Halak és a munka

Vezetőként kedves és megértő, de sokszor hiányzik belőle a kellő határozottság. Erős koncentrálást és odafigyelést igénylő munkát általában nem szerencsés rábízni. Hajlamos önmaga feláldozására, a másokért végzett odaadó, önzetlen szolgálatra. Ezért jellemző az orvosi, pszichológusi, betegápolói hivatás, amely mély együttérzést kíván, és kapcsolatban van a gyógyítással. Papok, lelkészek között is gyakran találunk Halak-jegyű embert, aki erős vágyat érez arra, hogy segítsen a rászorulókon. Ezen okból a szociális munka is neki való. A tengerrel, vízzel, folyadékkal kapcsolatos tevékenységek is vonzzák. Könnyen tud kapcsolatot teremteni más emberek tudatalattijával is, ezért sikeresen foglalkozik telepátiával, tisztánlátással, és hasonló képességek felhasználásával.

Híres Halak: Elizabeth Taylor, Ringo Starr, Ursula Andress, Sharon Stone, Cindy Crawford, Bruce Willis, Ornella Muti, Jiri Menzel, Eva Herzigova, Jon Bon Jovi, Michelangelo, Chopin, Albert Einstein, Enya, Drew Barrymore, Billy Zane, Chuck Norris, Liza Minnelli, Michael Caine, Kurt Russell, Glenn Close, Jászai Mari, Jókai Mór , Arany János, Kaszás Attila.
 

Címkék: asztrológia halak horoszkóp

Szólj hozzá!

A különc Vízöntő

2011.02.09. 21:47

szerző: Rubia

 
A Nap január 21. és február 20. között a Vízöntő jegyében halad. E jegy szülöttei vannak a legkevesebben a világon. A Vízöntő-ember legfőbb jellemzői az újdonságok iránti fogékonyság, a sokoldalúság, a függetlenség vágya, a közlékenység és az intellektualitás.

Jegy: Vízöntő
Uralkodó bolygó: Uránusz
Elem: levegő
Minőség: szilárd
Polaritás: pozitív
Szerencsenap: szombat
Szín: fekete, viola, zöld
Drágakő: opál, akvamarin, zafír
Fém: ólom, urán, nikkel
Országok: Arábia, Poroszország, Svédország, Finnország
Szerelmes: Ikrek, Mérleg

Uralkodó bolygója, az Uránusz az eredetiség, az újítás, a modernizáció, a szabadság és függetlenség jelképe. Az uránuszi ember különc és ötletszerű, ennélfogva meglehetősen kiszámíthatatlan. A különleges, szokatlan dolgok villanyozzák fel, nagyon érdeklik a modern technika vívmányai és a tudományok. Mivel a változást jelképező Uránusz hatása alatt született, a Vízöntő a jövőben él. Az Uránusz gyakran idéz elő életében hirtelen változásokat, sorsfordulókat is.

A Vízöntő pozitív töltésű, szilárd minőségű levegő-jegy. A szilárd minőség határozott jellemet eredményez, így a Vízöntő-szülött ragaszkodik ahhoz, hogy céljait az önmaga által elképzelt módon valósítsa meg, és ettől nehéz eltéríteni. Kitartóan véghez viszi amit elhatározott, vagy elvállalt, szívósan, állhatatosan küzd az eredményért.

A levegő-elem intellektuális, szellemi és művészi érdeklődést és tehetséget ad, de ennek tudható be az optimista életfelfogás, a sokoldalúság, a változatosság és az újdonságok iránti szeretet is. A levegő jegyekre jellemző még a közlékenység, a gondolatok és információk áramoltatása is. Szinte minden Vízöntő-szülöttben benne rejlik az isteni szikra, valamilyen kivételes adottság.

Függetlenség iránti vágya erős, ezért a hierarchiát nem szereti, a korlátokat nem tűri, csupán saját elvárásainak szeret eleget tenni. Személyes szabadságához különösen ragaszkodik. Akarata erős, állhatatos, akadályt nem ismer. Legjellegzetesebb tulajdonsága az emberszeretet és a szociális érzék. Álmodozó, idealista, gyakran megfordul a fejében az a gondolat, hogy meg kellene menteni a világot.

Szeretetreméltó és társaságkedvelő annak ellenére, hogy néha igényli az elvonultságot, amikor elmélyedhet gondolataiban. Általában sokféle embert ismer, ám veleszületett önállósága miatt nehezen alakít ki szoros kapcsolatot. A barátai mégis fontosak számára. Jellemző rá a kedélyállapot hullámzása, gyakran ingadozik feldobottság és lehangoltság között. Idegrendszere labilis.

A Vízöntő és a munka

Elsősorban az önálló munkakör felel meg hierarchiát nehezen elfogadó természetének. De független személyisége ellenére a csapatmunkában is jó. Ha azonban túl sok felesleges szabályt akarnak rákényszeríteni, akkor inkább más munkahelyet keres. Jó vezető lehet, főnökként tág kereteket biztosít. E jegy szülöttei közül sok feltaláló kerül ki, de gyakran választanak művészeti pályát is, jó írók, festők, szobrászok, színészek és táncművészek kerülnek ki soraikból. A levegő meghódítói között is sok a Vízöntő. Mivel az Uránusz irányítja a gyors technológiai fejlődést, illenek hozzá a számítógéphez kapcsolódó szakmák.

A Vízöntő a szerelemben

A hagyományok, a társadalmi szokások nem lényegesek számára. Mindig tud új színt vinni a kapcsolatba, különcsége és ötletszerűsége azonban próbára teheti társa toleranciáját. Partnerkapcsolataiban is igényli a különlegességet, nehezen viseli a hétköznapiságot. A szerelemben és a házasságban is fontos számára a barátság. Mélyen tud szeretni, és a szilárd jegyek hűsége jellemző rá. Boldog partnerkapcsolatot úgy lehet fenntartani vele, ha a másik belátja, hogy a Vízöntő-személyiség számára fontos függetlensége megőrzése. Ha megkapja azt a szabadságot, hogy önmaga lehet, a legszórakoztatóbb, leghűségesebb társsá válik. Olyan partnerre van szüksége, aki nemcsak tiszteli önállóságát, hanem tolerálja "bogarainak" egy részét is. Sok Vízöntő azonban soha nem alakít ki tartós kapcsolatot, egyszerűen azért, mert túl sok gonddal jár.

Híres Vízöntők: Cserhalmi György, Gábor Zsazsa, Eperjes Károly, Geena Davis, Jennifer Aniston, Abraham Lincoln, Alice Cooper, Charles Darwin, Mozart, Schubert, Galilei, Jókai Mór, Fekete István, John Travolta, Jules Verne, Kim Novak, Madách Imre, Nathalie Cole, Paul Newman, James Dean, Charles Dickens

Címkék: asztrológia horoszkóp vízöntő

Szólj hozzá!

 

PÁRKAPCSOLAT - PROBLÉMÁK ÉS MEGOLDÁSOK


Egy nap a jó párkapcsolatért
 

Program:

10,30 - 11,00 Érkezés, ismerkedés

11,00 - 12,00 Családjogi alapismeretek

(Házassági és élettársi vagyonjog, a házasság és az élettársi kapcsolat létrejöttének és megszüntetésének mikéntje, szétválás esetén a közös gyermekeket és a vagyoni viszonyokat érintõ kérdések)

12,00 - 13,00 Egyetemes törvények

(A világunkban, életünkben, kapcsolatainkban érvényesülõ törvényszerûségek)

13,00 - 14,00 Ebédszünet

14,00 - 15,00 Személyiségminták és problémák

(A kapcsolati konfliktusokban szerepet játszó személyiségi problémák alaptípusai)

15,00 - 16,00 Párkapcsolati konfliktuskezelés

(A helyes kommunikáció, a párkapcsolati mediáció alapelvei, a szeretetnyelvek)

16,00 - 17,00 Kérdések és válaszok

(A jelentkezéskor írásban feltett, valamint a nap során felmerült kérdések megválaszolása, átbeszélése)

 


Időpont: 2011. február 26. szombat

Helyszín: Budapest, Balassi B. u. 21-23. I/3. (a 2-es villamos Jászai Mari téri végállomása mellett)

Részvételi díj: 10.000 Ft/fõ (ez a részvételen kívül tartalmazza a teát, kávét, gyümölcslevet, ásványvizet, pogácsát)

Létszám: 5-7 fő (kis csoport, bizalmas légkör)

További információk: http://drlehner.hu/mediacio.html

Jelentkezés: a drlehnerzs@gmail.com e-mail címen.

 

Címkék: párkapcsolat tréning párkapcsolati probléma

Szólj hozzá!

Jó tanácsok kezdő zarándokoknak

2011.01.17. 15:40

szerző: Rubia

 

A Camino zarándokút megtétele embert próbáló feladat, a legtöbben hónapokkal, fél évvel a tervezett utazás előtt megkezdik a felkészülést. Ha azonban úgy hozza az élet, egy hónapnyi előkészület is elég lehet – ahogy az én esetemben is.

Szent Jakab útja csak kitartó, lelkes és hittel teli embereknek való. Lelkesedés és kitartás nélkül könnyen kifoghat rajtunk a komoly fizikai és lelki erőpróba, hit nélkül pedig túrává degradálódik a zarándoklat. Az út hozzávetőlegesen 800 kilométeres hossza alázatot ébreszt a gyaloglókban, és megtöri a felkészületlenül nekiiramodókat. S bár az út lényege nem tárgyi javainkban és ruháink márkájában rejlik, mégsem mindegy, milyen minőségű és súlyú ruhákat és eszközöket cipelünk magunkkal heteken át.

Cipő

Évszázadokkal ezelőtt Assisi Szent Ferenc és Izabella királynő is végigment a Caminón anélkül, hogy speciális lábbelit és túrafelszerelést vitt volna magával, de ma már élhetünk a technikai fejlődés vívmányaival. Az egészségedet és magát az utat kockáztatod azzal, ha nem megfelelő cipőt választasz a több száz kilométer megtételére. A jó túracipő léte meghatározó kérdés, hiszen feldagadt, agyondörzsölt, vízhólyagoktól hemzsegő lábfejekkel, sajgó talpakkal, fájó ízületekkel és véresre tört bokával nem jutsz messzire, márpedig a zarándokszállásokról minden reggel menni kell. Kényelmes cipőben is nehéz nap mint nap 20-40 kilométert gyalogolni egy hónapon keresztül, az első héten így is fájni fog minden porcikád, de elkerülheted az orvosi ellátást, és gyorsabb lesz a regenerálódás.
Olyan túracipőt válassz, ami jól tartja a lábadat, strapabíró, vízálló és jól szellőzik. A talpa is speciális legyen, ami elnyeli a földhöz ütődő lépések keltette erőteljes rezgéseket, így kíméli a lábat. A magas szárú cipő csak azoknak ajánlatos, akik hozzászoktak a viseléséhez - ellenkező esetben csúnyán feltöri a lábszáron a bőrt. Ne nézd, hogy mennyire trendi a cipő színe vagy a fazonja, hisz az úton ez nem sokat számít. A kulcsszó: a kényelem. Legjobb, ha már betört túracipőt tudsz magaddal vinni. Ha nyári hónapokban indulsz, vigyél túraszandált is, amit szükség esetén váltogathatsz a zárt cipővel, illetve a szálláshelyre való megérkezés után pihentetheted benne elgyötört lábaidat.

Hátizsák

Az optimális hátizsák - megpakolva - nem nehezebb, mint az ember testsúlyának 10%-a. Ez tehát nők esetében durván 6, férfiak esetében nagyjából 10 kg-t jelent. A jó hátizsákok csak néhány – speciálisan kiképzett – ponton illeszkednek a háthoz, így biztosított a szellőzés, nem izzad meg a hát felülete. Fontos, hogy a zsák több helyen a testhez erősíthető legyen, ezáltal eloszlik a viselőjére nehezedő súly. Vízhatlan zsákot válasszunk, lehetőleg olyat, amihez külön védőburok is tartozik, amit egy kis zsebből húzhatunk elő szükség esetén. A zsákon található külön rekeszek megkönnyítik a praktikus tárolást és a keresgélést: a kisebb zsebekben térképet, lámpát, naptejet, ragtapaszt, gyógyszert tarthatunk.Esőkabát

Sokak által alábecsült, ám annál fontosabb kellék. Vásároljunk kifejezetten hosszú túrákhoz ajánlott, bő, zsákra húzható esőköpenyt, amely nemcsak a testünket, de az egész menetfelszerelésünket is védi. A vízhatlan nadrág nem fontos, ha lecippzárazható szárú nadrágunk van.

Ruhák

Vigyünk magunkkal két hosszúnadrágot, és legalább az egyik legyen lecsatolható szárú. Minimum kettő, de még jobb, ha három részes: így ugyanaz a ruhadarab hosszúnadrágként, térdnadrágként és sortként is viselhető. Csomagoljunk három váltás pólót, bugyit illetve alsónadrágot, és zoknit. Mindenképpen legyen nálunk egy hosszú ujjú pulóver (lehetőleg polárpulcsi), tavasszal és ősszel pedig egy széldzseki sem árt. Az alváshoz nyáron elég a bugyi/alsónadrág és egy póló, a hűvösebb időszakokban azonban elkelhet a hosszúszárú-hosszúujjú pizsama is.

Zokni

A zokni lényegtelennek tűnő apróság, holott igencsak nagy szerepet tölt be útunk során. Kaphatók speciális nedvszívó és vízhólyag-megelőző túrazoknik, amelyekben ugyan mégiscsak lesz vízhólyagunk, de kevesebb és jelentéktelenebb, mint egyébként lenne. Egy pár speciális zokni ára néhány ezer forint, de megéri megvenni.

Kalap, sapka, kendő

Az út során – hacsak nem fogsz ki esős időszakot – nagyon gyakran kell hosszú órákon keresztül a tűző napon menned. Fontos, hogy legyen nálad zsákba gyűrhető, nagy karimájú sapka vagy kalap. Egy kendővel pedig a nyakadat is védheted az égető napsugaraktól.

Hálózsák

Fontos, hiszen mindennap ebben fogsz aludni. Legyen könnyű és vékony, hogy ne foglalja el az összes helyet a hátizsákban, ugyanakkor ne is fázz benne, ha esetleg nyáron, a nagy zsúfoltság időszakában úgy alakul, hogy a szabadban kell éjszakáznod.Apróságok

- gyógyszerek (elsősorban fájdalomcsillapító, hasmenésgátló, fertőtlenítőszer), krémek (bőrgyulladásra, leégésre, illetve ízületi- és izomfájdalmakra), vitamin (szerintem elég a vitaminnal dúsított szőlőcukor)
- naptej (magas faktorszámú, nálam 30-as volt)
- sebtapasz, speciális vízhólyag-tapasz
- zsebkés
- spárga, ruhacsipesz (mindennap kell majd mosnod, és teregetned is)
- tusfürdő (mosásra is kiválóan alkalmas), sampon, fogkrém – én ezeket és a hasonló dolgokat drogériákban kapható kis kiszerelésben vittem (néhány kis flakonnal)
- jegyzetfüzet, toll
- útikönyv (ha jót viszel, külön térképre nincs szükséged, a jelzések is megfelelőek – és a helyieket kérdezni is szabad :))
- mobiltelefon (szükség esetére), töltő
- zseblámpa (kicsi és könnyű), lehetőleg úgynevezett fejlámpa, mert akkor a kezeid szabadok maradnak rakodáskor, illetve sötétben, két bottal való gyalogláskor
- kulacs (lehetőleg alumíniumból - szerintem egy 1 literes elég, viszonylag gyakran vannak kutak, ahol újra megtöltheted friss vízzel, többet nagyon nehéz ám cipelni… és kellemetlenül fel is melegszik a napon)
- polifoam (szerencsés esetben nem kell ezen éjszakáznod, ha azonban útközben szeretnél megpihenni, és épp nincs pad, vagy még vizes, akkor nagyon jól jön – és csak pár gramm)
- törülköző (én két közepes méretűt vittem, és egy egészen kicsi arctörlőt – a nagyobbak nagyon sok helyet foglalnak)
- vándorbot (sokan egy valódi, fából készült vándorbotot használnak, szerintem jobb, ha mindkét kezedben van egy-egy könnyű bot: az összecsukható nordic walking botokat tudom ajánlani)
- fürdőruha (csak akkor, ha nyáron mész: néhány zarándokszállásnál van medence)
- fürdőpapucs (zuhanyozáshoz, esti lézengéshez)
- nőknek tisztasági betét (számítani kell arra is, hogy a megerőltetéstől és a szokatlan körülményektől felborul a ciklus, előbb vagy később jön meg a menzesz)
- övtáska, ami a hátizsák övpántjához erősíthető (én ebben tartottam a nagyon fontos dolgaimat: útlevél, zarándokigazolvány, pénz, bankkártya, mobil, fényképezőgép)
- biztosítótű (sok mindenre jó lehet, én az övtáskát erősítettem vele a hátizsákhoz)
- varrótű és cérna (elszakadhat a ruhád is, vagy leesik egy gomb, de főleg a vízhólyagok kezeléséhez kell majd)
- kisolló

Néhány nagyobb városon és számtalan falun fogsz áthaladni. Nem mindenhol vannak boltok, ahol igen, ott is ritka a nagy választék. De ha előrelátó vagy, előbb-utóbb mindent be tudsz szerezni.

Mindezeken túl már csak szívós fizikumra, hitre, lelkierőre és kitartásra van szükséged.

Buen Camino!

Címkék: el camino zarándokút el camino de santiago

Szólj hozzá!


El Camino de Santiago - ezeréves zarándokút, végállomása Santiago de Compostela katedrálisa. A Compostela szó jelentése csillagmező – a Tejútra utal. A 800 kilométer hosszan kanyargó út az égi ösvény tükröződése. De nemcsak az égi szféra hat itt a vándorra, hanem a Föld mélyében működő energiavonalak is. Mondják, ezért gyógyulnak itt gyorsabban a testi és lelki fájdalmak…

Manapság reneszánszát éli a zarándokút: évről évre egyre többen vágnak neki. Ahány ember, annyiféle indok: sokan életük krízishelyzetében mennek el, mások önmagukhoz szeretnének közelebb kerülni a mindennapok mókuskerekéből kilépve.

Engem már régóta hívott az Út, de annyira nem volt erős a késztetés, hogy minden kötöttségemet lerázva elutazzak egy hónapra. Aztán 2007 nyarán tragikus körülmények között elveszítettem egy közeli hozzátartozómat, és ekkor újra – ezúttal sokkal hangosabban – meghallottam a hívó szót. Gyorsan döntöttem: megvettem a jegyeket, információt gyűjtöttem, tanácsokat kértem, beszereztem a szükséges felszerelést, és persze lélekben is ráhangolódtam az útra. Augusztus 30-án érkeztem meg Pamplonába, ahol zarándokutamat megkezdtem, szeptember végére pedig eljutottam Santiago de Compostelába.  

A négyhetes út mérföldkövet jelentett számomra, ami elválasztotta a múltat és a jövőt, ugyanakkor hidat is képezett közöttük. Az elkövetkezőkben megosztok veletek néhány hasznos tudnivalót, hátha segít valakinek, aki idén tervezi a Camino végigjárását.


 

Címkék: zarándok szent jakab el camino zarándoklat santiago de compostela zarándokút. el camino de santiago

Szólj hozzá!

A teljesség felé - meditáció

2011.01.01. 08:11

szerző: Rubia

 

Szeretném felhívni a figyelmeteket Balogh Béla A tudatalatti tízparancsolata című hangfelvételére. Ha ezt rendszeresen hallgatjátok, segít eredményesebbé tenni a 2011-es évet (is).

 

1. Egységtudat

 
A további részek:

2. Jóvátétel

www.youtube.com/watch

3. Megbocsátás

www.youtube.com/watch

4. Elfogadás

www.youtube.com/watch

5. Bölcsesség

www.youtube.com/watch

6. Egészség

www.youtube.com/watch

7. Siker

www.youtube.com/watch

8. Bőség

www.youtube.com/watch

9. Ideális társ

www.youtube.com/watch

10. Béke és harmónia

www.youtube.com/watch
 

Címkék: egészség meditáció bölcsesség elfogadás béke és harmónia megbocsátás balogh béla bőség jóvátétel a tudatalatti tízparancsolata egységtudat ideális társ szuggesztió

Szólj hozzá!

 
A sorozat befejező részével szeretnék búcsúzni a 2010. évtől, és mindannyiotoknak boldog új évet kívánok, amelyben valóra válthatjátok leghőbb vágyatokat! :)

 

(Az Isten itt állt a hátam mögött...) 

Az Isten itt állt a hátam mögött
s én megkerültem érte a világot
..................................
..................................

Négykézláb másztam. Álló Istenem
lenézett rám és nem emelt föl engem.
Ez a szabadság adta értenem,
hogy lesz még erő, lábraállni, bennem.

Ugy segitett, hogy nem segithetett.
Lehetett láng, de nem lehetett hamva.
Ahány igazság, annyi szeretet.
Ugy van velem, hogy itt hagyott magamra.

Gyönge a testem: óvja félelem!
De én a párom mosolyogva várom,
mert énvelem a hűség van jelen
az üres űrben tántorgó világon.

1937. okt.

 

Jaj, majdnem...

Jaj, majdnem szétfeszít a szerelem.
Jaj, majdnem összenyom a félelem.
Egy ölelésben, asszonyok,
ki halna meg velem?

Oly gyors a nyaram s lassú a telem -
az ősz kockája kit mutat nekem?
A lesi-csősz idő elől
ki szállna el velem?

Csillagok rácsa csillog az egen:
ilyen pincében tart az értelem!
A mindenséget, asszonyok,
ki vetné szét velem?

1936. júl.-okt.

 

Címkék: vers józsef attila

Szólj hozzá!

A racionális Bak

2010.12.27. 13:00

szerző: Rubia


A Nap december 22. és január 20. között halad keresztül a Bak jegyén. A Bak-embert sokszor pesszimistának tartják, de ez csak védekezés, hogy inkább kellemesen csalódjon. Egyébként kitartó, alapos, törekvő, tartósan gyűlöl és tartósan szeret, a munkában pedig hajlamos a túlzásra.

Jegy: Bak
Uralkodó bolygó: Szaturnusz
Elem: föld
Minőség: kardinális
Polaritás: negatív
Szín: sötétzöld, fekete
Ásvány: szén, ónix, minden fekete és hamuszínű kő
Drágakő: türkiz, ametiszt
Fém: ólom
Virág: fagyöngy, pálma, borostyán
Szerencsenap: szombat
Ország: Svájc, Törökország, Albánia, Bulgária, Mexikó, Afganisztán, Anglia

A Bak-szülött megtévesztően hűvös külseje mögött nagyon érzékeny lelkivilág bújik meg, ám az érzelmek fitogtatását nem szereti. Nehéz a barátságába férkõzni, de ha egyszer megnyílik a lelke, akkor igen befogadó. Az embereket próbára teszi, és öröme telik abban, ha a próba sikerül, de ha nem, akkor sem érzi magát csalódottnak, hiszen alapvetően pesszimista beállítottságú. Minden új emberrel, új helyzettel, új feladattal szemben bizalmatlan.

A kardinális minőségnek megfelelően az aktivitás, az erős becsvágy, a vezetni akarás jellemzi. Földjegyként viszont lassúság, céltudatosság, kitartás tapasztalható nála. Fontos céljának tekinti az anyagi javak megszerzését. Mindenben otthon van, ami praktikus. Józan esze nem engedi a túlzott lángolást, inkább reális és racionális. Szívósan ragaszkodik tárgyaihoz, meggyőződéséhez. Szívesen küzd a legkisebb haszonért is. 

Legnagyobb erényei a tárgyilagosság, a megvesztegethetetlenség,a becsületesség és az igazságérzet. Önuralma is példátlan, rendkívül fegyelmezett, érzelemkitöréseit kordában tartja. Feltűnően jó az emlékezőtehetsége. Okos, diplomatikus és kitűnő szervezőképességű. Ő az örök tervező. Nehezen hozható ki a sodrából, de ha megharagszik, hosszú időre van szüksége, hogy megnyugodjon és megbocsásson. Döntéseiben alapos és megfontolt, akarata határozott, szívós és kitartó. Lassúsága, nehézkessége és megfontoltsága sokszor keménnyé, sőt néha rideggé teszi. Kritikája erős és kíméletlen.

Uralkodó bolygója a Szaturnusz, amely a karmát jelképezi, vagyis azt, hogy minden tettnek megvan a következménye. A Szaturnusz a szükséges "rossz", amely a keserű élettapasztalatokat adja, de amely nélkül a fejlődés sem volna elképzelhető. A mitológiában Szaturnusz (Kronosz) volt az Idő istene, így az időbeosztás, a rendszeresség nagyon fontos a Bak számára.

A Bak-ember lelke legmélyén ösztönösen fél a haláltól és attól, ami utána következik. Ezért messziről elkerül minden e témakörrel kapcsolatos kérdést. Nagyon magasrendű az a Bak-szülött, aki képes belemélyedni a misztikus dolgokba, de még akkor is a legnagyobb titokban tartja, hogy ezzel foglalkozik.

A Bak-szülött és a hivatás

A Bak nagyon jó munkaerőnek számít, megbízható, kötelességtudó, türelmes, gyakorlatias és szorgalmas. Nagy önfegyelemmel rendelkezik, mindig képes kizárólag az adott feladatra koncentrálni. Vágyik mind az erkölcsi, mind az anyagi elismerésre. Lételeme a munka, az előléptetés, a kitüntetés, a rang, a hatalom. Tisztában van vele, hogy csak verejtékes munkával érhet célt. A megkezdett dolgot akkor sem hagyja abba, ha valamilyen körülmény akadályozza. A sikertelenség nem hátráltatja, nagy szívóssággal halad célja felé.

Mint beosztott pontos, alapos és nagy felelősségérzettel bír. Vezetőként igazságos, de szigorú. Munkájában mindent alaposan átgondol, s minél jobban belemerül, annál nagyobb örömet talál benne. Csak azt tudja megbecsülni és értékelni, amit a maga fáradtságos munkájával ért el. Az ingyen kapott előnyök nem szereznek örömet neki.

Sok Bak-embernek adnak munkát a különböző hivatalok, ahol józan, elfogulatlan ítéletre, állásfoglalásra van szükség. Kifejezetten alkalmas bizalmi állások betöltésére is. A Bak-kutatók pedig eredményesen tevékenykednek a tudomány bármely ágában, ahol nagy anyagmennyiséget kell feldolgozni, elrendezni, rendszerezni, nyilvántartani.

Milyen a Bak a szerelemben?

Meglehetősen tartózkodó és zárkózott. A szerelemben nem akar teljesen feloldódni, sőt sokszor inkább kerüli a kínálkozó alkalmakat. Nagyon mélyérzésű, mégsem képes kimutatni vonzalmát. Fontos számára, hogy partnerére számíthasson. Nem annyira az érzelmi fellángolás, mint inkább a tudatosság kap hangsúlyt: mi várható a másiktól. Hűséges és stabil, aki tűrni is tud. Általában a hosszabb távú kapcsolatokat részesíti előnyben, mivel vágyik az érzelmi biztonságra (is). Nagyon ragaszkodó, társának mindent megad, cserébe nincsenek nagy igényei.

Ha egy Bak-szülöttet szeretnénk meghódítani, akkor nagy érdeklődést kell mutatnunk érzései iránt, és őszintének kell lennünk. A hódítás nem lesz könnyű feladat, de ha kitartóak vagyunk, akkor elérhetjük célunkat. 

Híres Bakok: Gerard Depardieu, Marlene Dietrich, Ava Gardner, Humphrey Bogart, Kevin Costner, Elvis Presley, Adriano Celentano, Vanessa Paradis, Eszenyi Enikő, Hegyi Barbara, Petőfi Sándor, Feszty Árpád, Molnár Ferenc, Mel Gibson, Nicolas Cage, Martin Luther King, Jack London, Albert Schweitzer.

 

Címkék: asztrológia horoszkóp bak nap jegy

Szólj hozzá!

Ajándékozz csillagjegyek szerint!

2010.12.05. 11:52

szerző: Rubia

 

Küszöbön a karácsony, de te még mindig nem tudod, mivel ajándékozd meg szeretteidet? Legjobb lapjaidat már kijátszottad tavaly és most ihlethiányban szenvedsz? Elég, ha tudod a célszemély csillagjegyét, most testreszabott ajándéktippeket kaphatsz!


Milyenek a Kosok? 

Tüzesek, impulzívak és tevékenyek, ezért a különféle sportokhoz, hobbijaikhoz kapcsolódó ajándékok mindig bejönnek náluk. Egyik legrokonszenvesebb vonásuk, hogy soha nem veszítik el lényük játékos oldalát, így felettébb kedvelnek mindenféle játékot. A Kos uralja a testrészek közül a fejet, így az ezzel kapcsolatos ruhadarabok, pipereszerek is sikerre számíthatnak.

Ajándékötletek:

Sportszerek, digitális fényképezőgép, karóra, napszemüveg, villanyborotva, kávéfőző, búvár-tanfolyam, belépő sporteseményekre, grillsütő, társasjátékok, barkácseszközök, hobbi-szakkönyvek, Mp3-lejátszó, nőknek fülbevaló és sminkkészlet.

Milyenek a Bikák? 

Ha egy Bikának választasz ajándékot, a kulcsszó a luxus. E jegy szülöttei szeretik élvezni az élet örömeit. Imádják a masszázst és a hasonló, kényeztető ajándékokat, a szépségápolási cikkeket. Művészetkedvelők, ezért például egy színházbérletnek is biztosan örülnek. A Bika uralja a nyakat és a torkot, így az ehhez illő ruhadarab és ékszer mindenképpen jó választás.

Ajándékötletek:

Arcszesz, parfüm, csokoládé, pezsgő, masszázs-bérlet, részvények/kötvények, színház-, opera- vagy múzeum-bérlet, selyem nyakkendő, hi-fi készülék, bőrkabát, egy üveg minőségi bor, étterem-utalvány, nőknek illatosított fürdősók, testápoló olajok és szappanok, selyemsál, fülbevaló, nyaklánc, orchidea.

 


Milyenek az Ikrek? 

E jegy szülöttei intellektuális megközelítéssel szemlélik a világot, úgyhogy jól teszed, ha könyvet, dvd-lemezt vagy újság-előfizetést ajándékozol nekik. Észrevetted már, hogy az Ikrek-szülöttek folyton a telefonon lógnak és a barátaikkal diskurálnak? Nem csoda, hisz ez a jegy uralja a kommunikációt. Így nem foghatsz mellé, ha mobiltelefonnal vagy internet-előfizetéssel leped meg őket. Az Ikrek uralja a karokat, kézfejeket és a tüdőt, így vehetsz nekik kesztyűt, gyűrűt, karórát vagy inget. 

Ajándékötletek:

Könyvek, magazin-előfizetés, könyvutalvány, gyűrű, ing, pulcsi, kabát, kesztyű, egy különleges toll, határidőnapló, dvd-lemez, számítógépes program, karóra, mobiltelefon, internet-előfizetés, ejtőernyős-leckék, légballon-utazás, nőknek fehérnemű, blúz, karperec.

Milyenek a Rákok? 

A Rákok otthon- és családcentrikusak, így minden ajándéknak örülnek, amely fészküket szépíti, vagy amit otthon élvezhetnek, például egy szép dísztárgyat, fotóalbumot vagy szakácskönyvet. Mivel pedig e jegy a víz elemhez tartozik, szülöttei meglehetősen érzelmesek. Biztosan belopod magad a szívükbe, ha olyasmivel leped meg őket, amit sajátkezűleg készítettél. A Rák uralja a gyomrot, ezért minden ételekkel, főzéssel kapcsolatos dolgot értékelni tudnak.

Ajándékötletek:

Lakberendezési ajándékutalvány, konyhafelszerelési tárgyak, csemegekosár, csokoládé, szakácskönyv, fényképalbum, napló, családfa-kutató program, gyógyfürdő-beutaló, akvárium egzotikus halakkal, nőknek szobanövény, étkészlet, különleges asztalterítő, főzőtanfolyam, illatgyertya, puha törülköző.

Milyenek az Oroszlánok? 

A jegy szülöttei imádnak alkotni, játszani és szerepelni. Ajándékozd meg őket valamivel, ami segít kifejezni kreativitásukat, vagy kielégíteni nagyvilági szórakozási igényeiket. Azt is tartsd szem előtt, hogy az Oroszlánok hajlanak az extravaganciára és kedvelik a drámai hatást. Jó választás lehet egy operabelépő, egy elegáns ékszer, vagy egy feltűnő színű ruhadarab. Az Oroszlán a zodiákus királya/királynője, úgyhogy ajándékozz neki valami olyat, ami kifejezi ezt.

Ajándékötletek:

Lottószelvények, márkás karóra, olajfestmény, finom pezsgő vagy más ital, elegáns ruhadarab, bőr irattárca, színház- vagy operabérlet, ajándékutalvány egy színvonalas étterembe, nőknek különleges ékszer (lehetőleg drágakő vagy gyöngy), bonbon, manikűrkészlet, selyemsál, porcelán vagy kristály.

 


 

Milyenek a Szűzek? 

A Szűz-szülöttek szorgalmasak és precízek, szeretik a rendet és a tisztaságot. Ajándékozd meg őket például határidőnaplóval, irattárcával, de részvényeknek és kötvényeknek is örülni fognak, mert jó az üzleti érzékük és élvezik a tőzsdézést. Ha mégis valami izgalmasabb ajándékot keresel, válassz egy fitnesz- vagy masszázsbérletet, hiszen a Szűzek az egészségükre is nagyon kényesek. Szeretik az állatokat is, úgyhogy egy állatkerti belépő is jó választás lehet, ha nem vagy annyira bátor, hogy élő házikedvenccel lepd meg őket. 

Ajándékötletek:

Fitneszbérlet, teniszleckék, masszázs- vagy gyógyfürdőbérlet, részvények/kötvények, számológép, határidőnapló (lehetőleg bőrkötésben), irattárca, kisállat, állatkerti belépő, szobanövény, nőknek manikűrkészlet, habfürdő.

Milyenek a Mérlegek? 

E jegy szülöttei kimondottan partnerkapcsolat-központúak, ezért jól teszed, ha olyasmivel ajándékozod meg a Mérleget, ami barátságotokra, kapcsolatotokra emlékezteti őt. Ez lehet például egy közös fotókkal teli fényképalbum. Mivel a Mérlegek érdeklődnek embertársaik iránt, biztosan örülnek az életrajzi könyveknek. Ne feledd, hogy a Bikákhoz hasonlóan e jegy szülöttei is nagyra értékelik a szépséget, úgyhogy masszázsbérlettel, szobanövényekkel, vagy bármilyen művészettel kapcsolatos ajándékkal nem nyúlhatsz mellé.

Ajándékötletek:

Könyv, magazin-előfizetés, masszázs- vagy gyógyfürdő-bérlet, ízléses ruhadarabok, festmény, kisplasztika, különleges toll, képkeret, fényképalbum, társasjáték, csokoládé, légballon-utazás, nőknek manikűrkészlet, sminktáska és tükör, szobanövény.

Milyenek a Skorpiók? 

Senki nem szereti úgy a titkokat és a misztikumot, mint a Skorpió, úgyhogy egy távcső vagy egy Agatha Christie-krimi ideális ajándék lehet számára. Kedveli a kihívásokat is, úgyhogy a sportszereknek és a részvényeknek is biztosan örül. Arról se feledkezzünk meg, hogy a Skorpió vizes jegy, tehát nagyra értékeli az olyan ajándékokat, amelyek a testet vagy a lelket kényeztetik. E jegy szülöttei különösen erős szexualitással vannak megáldva, úgyhogy ha kapcsolatotok természete megengedi, ne szégyelld valami intim jellegű ajándékkal meglepni őt.

Ajándékötletek:

Parfüm, részvények/kötvények, távcső, krimi, kémtörténet, csillagászati szakkönyv, illatgyertya, napló, extrémsport-leckék, sportfelszerelés, akvárium trópusi halakkal, selyem alsónemű, habfürdő, illóolaj, Káma Szútra, asztrológiai elemzés, hajóút, nőknek szépségápolási cikkek, csipkés fehérnemű, tarot-kártya.

Milyenek a Nyilasok? 

A Nyilas-jegy szülötte élénken érdeklődik a filozófia és a vallások iránt, imád új ismereteket elsajátítani. Ha szeretnél neki örömet szerezni, ajándékozz valami intellektuális jellegűt, mint például a Tibeti Halottaskönyv, vagy egy National Geographic-előfizetés. A Nyilasok előszeretettel űznek különféle sportokat, szívesen kirándulnak és utaznak, úgyhogy minden ezzel kapcsolatos ajándéknak örülni fognak.

Ajándékötletek:

Túrabakancs, hátizsák, messzelátó, térkép, világatlasz, útikönyv, filozófiai és vallástörténeti művek, magazin-előfizetés, viccgyűjtemény, belépő spirituális előadásokra, ejtőernyős-tanfolyam, sárkányrepülő, szafari-út, társastánc-tanfolyam, nőknek hastánc-tanfolyam, úti hajszárító.


Milyenek a Bakok? 

A Bakok ambiciózusak, kötelességtudóak, céltudatosak, gyakorlatiasak és racionálisak, úgyhogy minden, munkájukkal kapcsolatos ajándékot szívesen fogadnak. Vehetnél nekik például egy ezüst névjegykártya-tartót, egy szép, bőrből készült irattárcát, vagy egy klasszikus faliórát. Ha úgy érzed, hogy életed Bak párja túlságosan komoly, oldd a szigort valami mókás ajándékkal, vagy egy kényeztető habfürdővel.

Ajándékötletek:

Részvények/kötvények, határidőnapló, bőr irattárca, falinaptár, falióra, pezsgő, golf-felszerelés, teniszütő, márkás öltöny vagy nyakkendő, egy üveg nemes bor, színházjegy, nőknek parfüm, illatos habfürdő.Milyenek a Vízöntők? 

E jegy szülöttei különösen fogékonyak a technikai kérdésekre és a radikális újításokra, így minden hipermodern műszaki kütyü jó ajándék számukra. Információéhségük sem ismer határokat, tehát az érdeklődési körüket érintő könyvek sikerre számíthatnak. Szeretik az újdonságokat, minden olyasmit, amit még nem próbáltak, ezért meglepheted őket például egy búvár-tanfolyammal vagy jógabérlettel. Ha mégis inkább valami konzervatívabb ajándékot szeretnél választani, a zokni jöhet szóba, hiszen a Vízöntő uralja a bokákat.

Ajándékötletek:

Könyv (különösen sci-fi és fantasy), magazin-előfizetés, műszaki cikkek, búváróra, búvár-tanfolyam, ejtőernyős-tanfolyam, szörf-tanfolyam, zokni, elegáns toll, jógabérlet, hegymászó-felszerelés, mobiltelefon, internet-előfizetés, nőknek akupunktúra-kezelés, illatgyertya, füstölő, extravagáns ruhadarab.

Milyenek a Halak? 

E jegy szülötteit minden érdekli, ami a realitás keretein túl van: illúzió, fantázia, dráma, érzelmek, művészetek, spiritualitás. Ezért aztán minden olyan ajándék, ami ezt az érdeklődést táplálja, kedvező fogadtatásra talál. Mit szólnál például egy festőkészlethez, színházbelépőhöz vagy verseskötethez? A Halak szabadidejükben szívesen vezetik le a stresszt testmozgással, és víz-elemű jegyként különösen élvezik a vízisportokat. Így hát meglepheted őket vitorlás-tanfolyammal, új fürdődresszel, vagy akár egy hajóúttal. Olyan, vízzel kapcsolatos ajándékoknak is örülni fognak, mint az illatos fürdőolaj vagy az úszó gyertyák. Arról se feledkezz meg, hogy a Halak uralja a lábakat, úgyhogy ajándékozhatsz nekik lábbelit, pedikűr-kezelést vagy talpmasszázst.

Ajándékötletek:

Mozijegy, hangszer, olajfestmény, nemes bor, gyógyfürdő-bérlet, talpmasszázs, Shakespeare-összes, művészfilm dvd-n, könyv az álomfejtésről, verseskötet, akvárium különleges halakkal, művészeti album, cipő, zokni, nőknek parfüm, illatos habfürdő, fürdőolaj, fürdőruha, orchidea.

 

Címkék: karácsony ajándék csillagjegyek ajándékozás

Szólj hozzá!

A kalandvágyó Nyilas

2010.11.25. 10:31

szerző: Rubia

November 22-én a Nap belépett a Nyilas jegyébe, ahol december 22-e éjfél utánig tartózkodik. A Nyilasok rendkívül színes egyéniségek, legfőbb jellemzőjük a nyíltság, a szabadságvágy, a kíváncsiság, az idealizmus és a kalandvágy.


 

Jegy: Nyilas
Uralkodó bolygó: Jupiter
Elem: tűz
Minőség: változó
Polaritás: pozitív
Szín: kék, bíbor, kárminvörös , kék, fehér, barna
Ásvány: gránit, jáspis
Drágakő: zafír, türkiz
Fém: ón
Virág: liliom, százszorszép, szegfű
Szám: 3, 4, 6
Szerencsenap: csütörtök
Ország: Magyarország, Spanyolország, Arábia, Ausztrália
Sportok: extrém sportok, futás, tenisz, úszás

Milyen a tipikus Nyilas?

A Nyilas tűz-jegy, egyenes jellemű, szabad szellemű. Jelképe a kentaur, az íjász, uralkodó bolygója a Jupiter. Lelkes, kíváncsi és nyughatatlan. Nyitott az újdonságokra, izgatja az ismeretlen, vonzza a szabadság és a kötetlenség. Érdeklődő természete számtalan kalandba sodorja. Az utazás, a felfedezés, a megismerés vágya vezérli. Ennek azonban ára is van, hajlamos felszínes kapcsolatokat létesíteni. Nem arról van szó, hogy nem lehet remek barát, csak épp nem bírja a kötöttségeket. A Nyilas rendkívül egyenes, nem sokat köntörfalaz, kimondja a véleményét. Idealista, érdekli a vallás és a filozófia. Remek a humorérzéke és a kommunikációs készsége, ezért aztán a társaság kedvence. Becsületessége, őszintesége tiszteletreméltó, ám gyakran csalódik, hiszen bízik az emberekben, azt gondolja, mások is olyanok, mint ő.

Uralkodó bolygója a Jupiter, a bővülés, terjeszkedés planétája. Ez jelzi, hogy a Nyilas jegy szülötte mindig kész ismeretei bővítésére, látóköre kiszélesítésére, tapasztalatok szerzésére. Eleme a tűz, így aztán tevékeny, lelkes és optimista. Heves, erős érzelmekkel képes „égni”, és másokat is könnyen lángra lobbant. Vidámságot, derűt, életszeretetet sugároz környezetére. Tüzes természete megnyilvánul kalandvágyában, bátorságában és uralkodni vágyásában is. Ugyanakkor a jegy minősége változó, ennek megfelelően a Nyilas kedveli a változatosságot. Ha csak teheti, utazgat, szeret kirándulni, és sokféle sportot űz. Amennyiben ezeket nincs módja megélni, úgy élénk fantáziáját hagyja szárnyalni.

A pozitív polaritás eredményeként aktív személyiség, fontos számára az önkifejezés.
A Nyilas intellektuális beállítottságú, érdeklődése széleskörű. Foglalkoztatják a magasabbrendû szellemi témák, a transzcendentális kérdések. Kutatja a természet, a társadalom törvényeit, érdekli a hit, a vallás. A jogszabályokat tiszteli, de hajlamos lázadni, ha a szabadságot és az igazságot veszély fenyegeti. A nemes, humánus eszmék könnyen fellelkesítik, de változékony természete miatt heves érdeklődése egy idő után alább hagy. Optimizmusa és önbizalma azonban töretlen. A Jupiter hatásának megfelelően segítőkész, jóindulatú, ember- és állatszerető.

Hajlamos túlzásokba esni, és meggyőződése, hogy mindig az a jó, amit ő gondol és tesz. Nagyszerű rábeszélőképességével és lelkesedésévél a többieket is könnyedén meggyőzi az igazáról. Szereti hangoztatni saját véleményét, mások meghallgatásához azonban kevés a türelme. A Nyilast azonban nemcsak a magas szellemiség vonzza, hanem a földi élet örömei is, valódi életmûvész. Akkor válik harmonikussá, ha mind szellemi, mind fizikai igényei kielégítést nyernek.

A Nyilas és a szerelem

Nagyon érzelemdús és lelkes, hamar lángra gyúl. Odaadó és ragaszkodó, ám szabadságvágya is igen erős, ezért párja jól teszi, ha "hosszú pórázra" engedi. Fontos számára, hogy feltétel nélkül megbízzanak benne. Ha élvezi a partner bizalmát, az hűségre kötelezi (természetesen szabadon választja ezt a kötelezettséget), de ha láncra akarják verni, ellenőrizgetik, faggatják, akkor igyekszik minél előbb elmenekülni a kalitkából.

A Nyilas-szülött általában nem marad egy partner mellett túl sokáig, mivel szereti a változatosságot, és nehezen viseli, ha a szenvedély alább hagy. Emiatt sok Nyilas marad nőtlen és hajadon, vagy házasodik többször. Jó humorral, ötletességgel és dinamizmussal lehet elcsábítani. Ahhoz vonzódik, aki együtt tud vele szárnyalni, ugyanakkor szilárd támasza, biztos háttere is egyben. A szakítás könnyű vele. Ha unalmasak vagyunk, nem ismerjük el sziporkázó elméjét, vagy túlságosan korlátozzuk, akkor már tovább is áll.

Ha a Nyilas dolgozik...

Vezető beosztásra törekszik, de főnökként jóindulatú, segítőkész és megértő. Leginkább az igazsággal, joggal, filozófiával, etikával, hittel és szociális kérdésekkel kapcsolatos hivatások felelnek meg az egyéniségének. Az unalmas munkahelyeken nem érzi jól magát. Változatosság iránti igényéből fakadóan képes azt a munkahelyet is otthagyni, ahol pedig jól érzi magát, csak épp már hosszabb időt töltött el ugyanazon a helyen.

A Nyilas egészsége

A Nyilas ember szervezete szívós, idős koráig megtartja ruganyosságát. Mivel hajlamos elvetni a sulykot, az étkezésbeli túlzások a máját veszélyeztetik, a munkával kapcsolatos túlhajszoltság pedig az idegrendszer megterheléséhez vezethet.

Híres Nyilasok: Kim Basinger, Frank Sinatra, Kirk Douglas, Woody Allen, Tina Turner, Maria Callas, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Ludwig van Beethoven, Bólyai János, Babits Mihály, Walt Disney, Mark Twain, Steven Speilberg, John F. Kennedy Jr., Törőcsik Mari, Koltai Róbert

Címkék: asztrológia horoszkóp nyilas jupiter születési képlet

Szólj hozzá!


Várlak

Egyre várlak. Harmatos a gyep,
Nagy fák is várnak büszke terebéllyel.
Rideg vagyok és reszketeg is néha,
Egyedül olyan borzongós az éjjel.
Ha jönnél, elsimulna köröttünk a rét
És csend volna. Nagy csend.
De hallanánk titkos éjjeli zenét,
A szívünk muzsikálna ajkainkon
És beolvadnánk lassan, pirosan,
Illatos oltáron égve
A végtelenségbe.

1922. nov. 12.

 

Álomban enyém vagy

A boldogságunk némán meghúzódott
És mi is hallgattunk a titkolódzó csöndben.
Kályhánk lángja is örömmel lobogott
S ajkunkat a szerelem szárazra perzselte.
A komoly falióra se mormogott
S meghökkentek akkor a büszke, fehér falak...

Álomban mindig egészen enyém vagy.
S hiszem fönn is néha, hogy megcsókoltalak.

1922. jún.

 

Szerelmes kiszólás

Kegyetlen bánat marja meg szivét,
Mosolygó, mély szemét apassza, törje,
Dús bronzhaját a vágy cibálja szét,
Lelkét sorvasztó forróság gyötörje,
Ajkát a kín harapja össze, még
Imás, kulcsolt kezét is ejtse ölbe!
Magányos éj gázolja át eszét
És jajgató szerelmi őrületben
Az én nevem sikítsa vad beszéd:
Ó, hívjon akkor, hívjon engem, engem!

1922 végén
 

Címkék: vers költemény józsef attila költő szerelmes vers józsef attila vers

Szólj hozzá!

Oroszlán karma

2010.10.15. 20:08

szerző: Rubia

 

A karmikus pontok (Lilith, Sárkányfarok) az Oroszlán jegyében, vagy az Oroszlánnak megfelelő 5. horoszkópházban:

Az Oroszlán karmával személyiségi, öntudati, önértékelési problémák jelentkeznek, ezek szélsőségei közül valamelyik. Az egyik véglet szerint a szülött túlzottan önérzetes, hiú, nagyképű, gőgös és fölényeskedő. Miindenáron győzni és másokon uralkodni akar, másokat szeret öncélúan kioktatni, illetve nem bírja elviselni más emberek erőteljes, kiforrott személyiségét. A másik véglet szerint pedig hiányos az önértékelése, gyenge az öntudata, nincs önérzete. 

Az a veszély is fennáll, hogy a szülött elutasítja a szeretetet, annak kinyilvánítását, és ezzel együtt a termékeny életet. Vagyis az önző, steril egyedüllétet választja, életadó képességét magába fojtja. Mindennek következménye az érzelmi ridegség és az értelmetlen becsvágy. De lehetséges mindennek az ellentéte is: az életenergiák felelőtlen eltékozlása és a túlzott élvezethajhászás.

A szülött szereti a hódítást, a párkapcsolatok kezdetét. Mindig más, jobb párkapcsolatra vágyik, különlegesre, és szereti betölteni a vezető szerepet. Egy kapcsolat hamar unalmassá válhat számára, ezért hajlamos egyszerre több szeretőt is „tartani”. 

Oroszlán karmával a szülött önkéntelenül és akaratlanul is, de mindenképpen uralni akarja szerelmi és szexuális partnereit, csakúgy mint a családtagjait, a barátait, vagy a csapattársait, munkatársait. Mivel ez a spontán uralkodási és mindenáron való győzedelmeskedési késztetése partnerei részéről ellenállásba ütközik, sok olyan veszekedés és konfliktus oka lehet, amit ennek az ösztönös késztetésnek a belátásával és feloldásával könnyen el lehetne kerülni. Amennyiben ez sikerül, igen nagy mennyiségű alkotó energia szabadulhat fel a szülött rejtett szellemi és lelki tartalékaiból.

Nőnemű Oroszlán karmások esetében a nyílt, vagy rejtett (titkolt) önimádat, az odaadási - önátadási képtelenség, valamint az áldozathozási képesség hiánya odáig fajulhat, hogy öntudatlanul vagy tudatosan, de elutasítják a gyermekáldást és ennek érdekében mindenféle ürügyet kitalálnak (pl. hogy még nem értek meg arra, hogy jó anyák legyenek, hogy anyagilag még nem állnak úgy, hogy ezt megengedhessék maguknak, hogy még több diplomát kell szerezniük, hogy nem tapasztaltak eleget és nem láttak világot, de főképpen azt, hogy nem találták még meg azt a férfit akiben bízhatnak, illetve aki megfelelő társuk lehet). Ezekkel a kifogásokkal nemcsak másokat (élettársuk, szüleik), hanem önmagukat (saját lelkiismeretüket) is ámítják. Ha mégiscsak rá tudják venni magukat arra, hogy családot alapítsanak, vagyis arra, hogy egy férfi mellett elkötelezzék magukat és anyává váljanak, ez általában nem jelent többet egyetlen gyermeknél. Holott éppen az áldozathozás, az önátadás és az odaadás, valamint a másokért (utódaikért, családjukért) való felelősségvállalás lehet az Oroszlán karma legalkalmasabb feloldási lehetősége. 

Betegséghajlamok: szívritmus-zavar, szívelégtelenség, szívbillentyű-problémák, mellkasi problémák, hátgerinc problémák, mellhártyagyulladás, hátizom-feszültség és -húzódás, stb.
 

Címkék: asztrológia ház oroszlán horoszkóp karma 5. lilith karmikus pont sárkányfarok leszálló holdcsomópont

1 komment

 


A Nap október 24. és november 22. között halad a Skorpió jelében. E jegy szülötte lelkében a tűz és a víz vívja egymással örök harcát. Víz-jegyként mélyérzésű, uralkodó bolygói hatására pedig hatalmas energia és szenvedély lakozik benne.

 

Uralkodó bolygó: Plútó, Mars
Elem: víz
Minőség: szilárd
Polaritás: negatív
Harmonikus szín: sötétvörös, bordó, fekete
Ásvány: ametiszt, hematit, cinóber, obszidián
Drágakő: topáz és malachit
Fém: acél
Virág: aloe vera, bazsalikom
Szerencsenap: kedd
Szerencseszám: 2, 4 és 9
Szerelmes: Halak, Rák, Bika

Az erőteljes tűz- illetve víz-jellemzők által amúgy is tarkára festett képet tovább színezik a jegy fix minőségéből adódó tulajdonságok: szilárd eltökéltség, szívós kitartás és határozottság. A Skorpió céljaiért vasakarattal képes küzdeni. Stabil víz-jegyként olyan, mint egy hatalmas, mély, hűvös és látszólag nyugodt óceán, melynek mélyében a Plútónak és a Marsnak köszönhetően egy forrongó, bármikor kitörni kész vulkán rejlik. Sok asztrológus véleménye szerint a Skorpió a zodiákus legerősebb jegye. Sem a munkában, sem a magánéletben nem ismer kudarcot. Újult erővel kezd neki mindennek, és nem ismer akadályt.

A jegy szülöttei soha semmit nem csinálnak fél szívvel, a végletek emberei. Tudnak egyidőben erősek és gyengék, hűvösek és szenvedélyesek lenni. A Skorpió viselkedése általában tartózkodó, távolságtartó, e magatartás azonban csak védekezés, hisz könnyen sebezhető. Nem ritka, hogy „a legjobb védekezés a támadás” elvét követi. Szócsatákban különösen otthon érzi magát, a Skorpió szavai valóban csípnek és szúrnak. Sérelmeit nehezen felejti el és bocsátja meg. Nem ritka, hogy hosszú ideig vár a megfelelő alkalomra, hogy revansot vehessen.

Nem könnyű a bizalmába férkőzni, akinek azonban sikerül, ahhoz kitartóan ragaszkodik. Birtoklási vágya erős, hajlamos a féltékenységre, érzelmei hevesek, így nem csoda, hogy kapcsolatai többnyire viharosak. A Skorpió számára a szerelem nem könnyed kaland, hanem felkavaró élmény. Mély érzései és temperamentuma miatt mind az elsöprő érzelmek, mind a szenvedélyes szexualitás különösen fontos számára. Nem egyszerű eset, de társa soha nem fog unatkozni mellette.

Mágnesként vonzza a misztikum, minden, ami titokzatos. A rejtélyek megismerésének vágya a Skorpiónál intuitív képességekkel párosul, így aztán különös tehetsége van más emberek titkainak kifürkészéséhez, miközben a sajátjairól mélyen hallgat. Úgy tűnik, mintha mindig körüllengené őt valami megmagyarázhatatlan, talányos légkör. Hajlama, hogy rejtett dolgok után kutasson, arra ösztönzi, hogy tudományos felfedezéseket tegyen, de lélekbúvárnak vagy magánnyomozónak is kiválóan alkalmas.

A jegy szülötte nagyon kreatív, szereti a kihívásokat, képzelőereje határtalan. Fontos számára az önmegvalósítás, a karrier. A stresszhelyzeteket jól bírja, és a veszélytől sem riad meg sőt, néha kifejezetten keresi a kockázatot. Összetett személyisége szabadidős tevékenységeiben is megmutatkozik. Kedveli az extrém sportokat, de a művészetekhez is vonzódik. Víz-jegyként örömét leli minden elfoglaltságban, ami a tengerhez, vízhez kapcsolódik.

Híres Skorpiók: Leonardo DiCaprio, Demi Moore, Jodie Foster, Goldie Hawn, Alain Delon, Vivien Leigh, Grace Kelly, Arnold Schwarzenegger, Ady Endre, Erkel Ferenc, Niccolo Paganini, Indhira Gandhi, Julia Roberts, Pablo Picasso, Bill Gates, Whoopi Goldberg

Címkék: asztrológia horoszkóp zodiákus skorpió születési jegy

Szólj hozzá!

A vonzás törvénye

2010.09.22. 14:53

szerző: Rubia


Az univerzumot számos törvény hatja át, közülük is a legfontosabb a vonzás törvénye. Mindent, amit életünkben tapasztalunk, mi magunk vonzottuk be gondolataink, hitünk által.

Az univerzumban minden rezeg, az energia és az anyag csupán különböző frekvenciájú rezgések megnyilvánulása. Minden gondolat, érzés, kívánság vagy akarat különböző frekvenciájú rezgés. Nem mindegy tehát, mire és hogyan gondolunk. A tudatalattink ugyanis úgy véli, a gondolatok azonosak a kívánsággal – ezért életünkben azt jeleníti meg, amit gondolunk. Nagyon fontos tisztában lennünk azzal, hogy gondolatainkkal teremtünk. A teremtőerőt a hit aktiválja bennünk, arra kényszerítve az energiát, hogy az általunk kívánt formát öltse magára.


Az ember az univerzum legerősebb mágnese. A „hasonló hasonlót vonz” elve alapján mindenki csak azt tudja magához vonzani, ami pillanatnyi rezgésének megfelel. Miként hasonló beállítottságú embereket vonzunk magunkhoz, ugyanúgy kerülnek elénk gondolatainknak és érzéseinknek megfelelő életkörülmények és történések. Gondolataink és érzéseink láthatatlan mágnesek, melyek a világból szüntelenül magukhoz vonzzák mindazt, ami velük egynemű.

Minden ember a valóságnak csak azt a részét érzékeli, amelyre képes rezonálni. A különböző rezonanciájú emberek a valóságnak más-más részét érzékelik, így mindannyian más-más világban élünk. Párkapcsolatainkra is igaz, hogy mindig éppen azt a társat találjuk meg, aki nekünk megfelel, hiszen a rezonancia törvényének megfelelően csak ilyen párt tudunk magunkhoz vonzani. Az ideális partnert csak akkor tudjuk bevonzani, ha előbb mi magunk válunk ideális partnerré. Addig pedig az a társ, akivel éppen együtt vagyunk, azt a leckét kínálja nekünk, amelyet még meg kell tanulnunk ahhoz, hogy ideális társak legyünk.

Ha nem tetszenek jelenlegi életkörülményeink, megtehetjük, hogy „átállítjuk” magunkat, és ezáltal más körülményeket vonzunk be. Ezért nagyon fontos, hogy soha ne arra gondoljunk, amitől tartunk, amit el akarunk kerülni, hanem arra koncentráljunk, amit szeretnénk elérni. Ha képesek vagyunk elképzelni, amire vágyunk, és ezt a képet tartósan fenn tudjuk tartani, akkor előbb-utóbb be is vonzzuk az életünkbe.

Ennek hátterében az áll, hogy minden képszerű elgondolásunk megvalósulásra törekszik. A kívánt végeredményt lelki szemeink előtt képszerűen, színesen, teljes részletességében dolgozzuk ki. A képet aztán újra és újra emeljük a tudatunkba, és ott minél tovább őrizzük meg. Minél tisztább és élesebb a kép, annál könnyebben gyűlik fel benne a megvalósulást szolgáló energia. Minél tovább és minél gyakrabban jelenítjük meg szellemi képernyőnkön a képet, annál hosszabb ideig áramlik az energia. Fontos az is, hogy a kívánt végeredményhez pozitív érzéseket társítsunk: hogyan fogunk érezni, hogyan viselkedünk, ha az általunk elképzeltek megvalósulnak.
 


Amint készen van a kép, és elegendő energiával töltöttük fel, még „magunkévá kell tenni”. Azonosulunk vele, érezzük, látjuk. Mindenekelőtt pedig hálát érzünk azért, hogy elképzeléseink beteljesülnek. Ezután mindent elengedünk, hogy a kép testet ölthessen a fizikai valóságban is.

Fontos tudni, hogy nem az történik, amit akarunk, hanem az, amiben hiszünk. Ha csak akarunk valamit, de közben kételkedünk benne, hogy valóban elérhetjük, akkor kudarcra ítéljük magunkat. A hit „belső tudás” amely nem külső bizonyítékokon nyugszik, hanem az igazság belső felismerésén. A hit azt is jelenti, hogy amire hitünkkel igent mondtunk, arról tudjuk, hogy meg is valósul. Ezáltal a hit tényeket teremt.

Akinek nincs hite, az is hisz, csak éppen annak ellenkezőjében, mint amit el kíván érni. A legmélyebb hit is hatástalan marad azonban, ha vágyaink beteljesülését kitoljuk a jövőbe, ha a jelenben tudatunkkal a hiányosságokra összpontosítunk. Csak akkor válik szabaddá az út teremtőerőnk számára, ha a megvalósítás gondolata MOST tölt el.
 

Címkék: teremtés hit pozitív gondolkodás rezonancia vonzás törvénye

Szólj hozzá!

 

Szerelmes vers

Hegyes fogakkal mard az ajkam,
Nagy, nyíló rózsát csókolj rajtam,
Szörnyű gyönyört a nagy vágyaknak.
Harapj, harapj, vagy én haraplak.

Ha nem gyötörsz, én meggyötörlek,
Csak szép játék vagy, összetörlek,
Fényét veszem nagy, szép szemednek.
- Ó nem tudom. Nagyon szeretlek.

Úgy kéne sírni s zúg a vérem,
Hiába minden álszemérem,
Hiába minden. Ölbe kaplak:
Harapj, harapj, vagy én haraplak!

1923. jan. 1.


 

Este volt s a bőrünk összeért

Este volt s a nyári égről
Rohanó, tüzes vágyak estek belém,
Mikor a bőrünk össze-összeért,
Egész életemmel ott éltem én,
Azon a kicsi, darabka helyen,
Ahol a bőrünk,
A bőrünk összeért.

Most már tudom, őt, őt kerestem,
Mikor jelenést kért az eszem.
S ó, ti kis virágok s ti embertelen messzeségek,
Értitek-e az ő szavát, ölét?
Mert már nem birom el s az egész asszonyt
Méhike-zümmel és hatalmas
Üstökös-dobó kiáltásokkal
Kihirdetem.

Micsoda melletted a napsütött szöllőhegy,
A hajnalszőrű friss, égi állat,
Vagy a bokrok reggeli ringatódzása
A hajadon földek zsenge tomporán?
Minden asszony csókja összebugyog benned
S már sokszor félek, nagyon félek tőled,
Mert mi nagyon összebogozódtunk

S még minden szabad szálat elkeversz.
Ó, mi akkor is kívánjuk egymást,
Mikor énrajtam szörnyű kövek vannak
És te könnyű felhőkön heversz!

1924 nyara 

Címkék: vers józsef attila szerelmes vers

Szólj hozzá!

Létezik-e férfi-nő barátság?

2010.09.16. 10:40

szerző: Rubia

Örök téma, hogy létezik-e barátság férfi és nő között. Úgy, hogy nem volt, nincs, és nem is lesz a felek között olyasmi, ami túllép a barátság keretein. Mert ha van lelki összhang, akkor nehéz elkerülni, hogy a szerelem, a szex belépjen a képbe…

A férfiak és nők közötti barátság kérdése meglehetősen problematikus. Ezt talán Karinthy ragadta meg legtömörebben és legtalálóbban: "Létezhet-e férfi és nő között igazi barátság? Ha igen, akkor miért nem?"

Pro és kontra

Azok szerint, akik hitet tesznek eme barátságtípus mellett, elsősorban nem férfiak és nők, hanem emberek vagyunk. A barátok nem testi, hanem lelki síkon közelednek egymáshoz. Arra vágynak, hogy legyen, aki meghallgatja őket, akire számíthatnak, és akinek ugyanezt nyújthatják. Aki előtt nem kell a szokásos férfi-nő játékot eljátszani, akivel őszintén lehet beszélni. Aki olyannak lát, amilyenek tényleg vagyunk. Akivel egyszerűen csak jó beszélgetni – bármiről.

A szkeptikusok azonban úgy gondolják, hogy az önzetlen barátságot előbb-utóbb megzavarja a két nem közötti erotikus vonzás. Igaz, hogy mindannyian emberek vagyunk, ám nem hagyható figyelmen kívül, hogy a férfi és a nő két pólust képez. A pólusok közötti vonzás pedig általában kikerülhetetlen, mert ösztönös. Nagyon ritka, ha az ellenkező nemű lelki társak között ez egyáltalán nem merül fel. Valószínűleg csak akkor nem, ha fizikailag mindketten oly mértékben eltérnek a másik ízlésétől, hogy a lelki összhang ellenére sem alakul ki testi vonzalom.

Általánosságban elmondható, hogy aki épp párkapcsolatban él és van ellenkező nemű barátja, az hinni szokott benne, hogy létezik őszinte, szexmentes férfi-nő barátság, míg párja nagy valószínűséggel nincs meggyőződve erről. Féltékenysége pedig nem is nélkülöz minden alapot, hiszen hallottunk már olyan történeteket, hogy barátságnak induló kapcsolat vezetett megcsaláshoz, majd szakításhoz, váláshoz.

De miért is olyan ritka a valódi barátság férfi és nő között? A szexuális vonzalom és a szerelembe esés veszélye mellett azért, mert a két nem barátság-felfogása is meglehetősen eltérő.

A férfibarátság

A férfiaknak általában több barátjuk van, mint a nőknek. Ennek oka egyrészt a génjeikben hordozott ősi kód, hiszen régen együtt vadásztak és harcoltak. Másrészt többet vannak távol otthonuktól, általában több a szabadidejük, és társadalmilag is elfogadottabb, hogy össze-vissza mászkálnak, kocsmáznak, kártyáznak, sportolnak. Egyes nézetek szerint a legtöbb férfibarátság valójában nem is igazi barátság, inkább csak sporttársi kapcsolat, ivócimboraság, azaz felszínes haverság. A szorosabb férfibarátságokra sem jellemző, hogy a felek őszintén megbeszélnék egymással szorongásaikat, félelmeiket, gyengeségeiket, érzelmeiket. A férfiszerephez ugyanis hozzátartozik az erő és a magabiztosság, legalábbis annak látszata.

A női barátság

A nők barátsága egészen más jellegű. A baráti találkozók fő témája a lélek rejtelmeinek kutatása és feltárása, az érzelmek, a kapcsolati problémák kitárgyalása és közös megoldás-keresés. A hagyományos nézet szerint a női barátságok felszínesek és intrikusak, ám ez legtöbbször nem igaz. A torz kép valószínűleg abból fakad, hogy a férfiak nem értik meg a női barátság mélységét, amely számukra kissé talán ijesztő is. Ezért inkább lenézik a „lelkizést”.

A férfi-nő barátság

A szociológiai kutatások is alátámasztják azt a közvélekedést, hogy a férfi és a nő barátsága ritka, mint a fehér holló. Persze nem teljesen kizárt a vegyes barátság, ha mindkét fél amúgy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban él, s így nem akarnak egymástól semmit. Sajnos azonban az igazán boldog kapcsolatban élő, monogám emberek száma amúgy sem egetverő, annak pedig végképp kicsi az esélye, hogy két ilyen személy találkozzon, akik ráadásul emberileg annyira egy hullámhosszon vannak, hogy barátság alakulhat ki köztük.

Gyakoribb, hogy a párkapcsolat lezárása után a felek barátok maradnak. Ebben az esetben már „lejátszották” a férfi-nő műsort, nem motoszkál egyikük fejében sem, hogy „mi lenne, ha…?”. Persze általában senki sem örül, ha párja túl szoros baráti kapcsolatot ápol az exével, hiszen az ördög nem alszik. Ha egyszer bejöttek egymásnak, mi a garancia arra, hogy a tűz már teljesen kihunyt?

Mi szól ellene?

Don O'Meara vizsgálta a kérdést, és az alábbi problémákat fedezte fel a vegyes barátságokban:
1. Nehéz meghatározniuk a résztvevőknek, hogy mit is éreznek. Ha egy férfi vagy egy nő szeret a másikkal lenni, hiányolja a másik társaságát, nem biztos, hogy meg tudja ezt különböztetni a szerelemtől.
2. Nehéz kizárni a szexuális vonzalmat. A nők döntő többségét zavarja a barátságban bujkáló szexuális töltés, míg a férfiak túlnyomó többsége szerint a nő szexuális vonzereje elmélyíti a kapcsolatot. A férfiak és a nők 62%-a mondta azt, hogy a szexuális töltet bizony jelen van barátságukban.
3. A barátság két egyenlő ember kapcsolata, ám egy férfidominanciájú világban, ahol a férfi az erős, a nő a gyenge, ezt nehéz megvalósítani. Fennáll a veszély, hogy a nő öntudatlanul is alávetett szerepet vesz fel a barátságban.
4. Nehézséget jelent megküzdeni a környezet, különösen a társ gyanakvásával, megjegyzéseivel.

Mi szól mellette?

Ahogy a problémát az eltérő tulajdonságok jelentik, úgy éppen ezek teszik vonzóvá is a vegyes barátságokat. Sok férfi vágyik például odafigyelésre, megértésre, ám ezt cimboráitól nem kapja meg. Az sem utolsó szempont, hogy a női barát előtt nem kell játszani a tökéletes macsót, kimutathatják gyengeségeiket, sebezhetőségüket is. A nők számára pedig felüdülést jelent, hogy nem kell mindig lelkizni, mélyenszántóan kivesézni és boncolgatni a dolgokat. Néha épp a könnyedebb, humoros megközelítés a nyerő.
Persze a túl nagy különbségek nem használnak a barátságnak. Talán azért is egyre gyakoribb a vegyes barátság, mert manapság a férfiak egy része nőiesebbé vált, a nők pedig férfiasabbá – legalábbis lelki értelemben.

Végkövetkeztetés

Úgy tűnik, a vegyes barátságokat nehéz jellemezni a „még” és a „már” szócska nélkül. Mert általában az a helyzet, hogy egy férfi és egy nő barátsága vagy még az, vagy már az. Kivételek persze mindig akadnak, de csak azért, hogy erősítsék a szabályt.

Szólj hozzá!

Rák karma

2010.09.14. 18:44

szerző: Rubia

Folytatom a karmákról szóló sorozatot, ezúttal arról lesz szó, hogy milyen cudarságokat okozhat, ha valakinek a Rák jegyben áll valamelyik karmikus pontja.

  

Lilith és/vagy Sárkányfarok a Rákban, vagy a Ráknak megfelelő IV. házban:

Ebben az esetben arról van szó, hogy a szülöttnek karmikus adósságot kellene törlesztenie a családtagjaival, főként gyermekeivel szemben. Mivel ez komoly lelki terhekkel és megpróbáltatásokkal jár, megtörténhet, hogy a szülött elhagyja a családját, illetve elhárítja a családalapítást. Az is lehetséges, hogy tudatalatti szabadulási vágya által olyan helyzetet vonz be, amelyben őt hagyja el a párja a közös gyerek(ek)kel együtt. E karma másik véglete, amikor az illető képtelen felnőni, örökké infantilis marad, és még érettebb korában is túlzottan ragaszkodik a szüleihez.

A Rák karmájú embert fokozott érzékenység és sebezhetőség jellemzi, amit a férfi szülött szégyell, és úgy próbál védekezni ellene, hogy elutasítja a gyengédséget, az érzékiséget. Hajlamos lelki páncélt növeszteni, túlérzékenysége miatt gyakran görcsös, feloldódásra képtelen. Női szülött esetében a gyermekekhez való viszony kiegyensúlyozatlan, valamelyik szélsőség nyilvánul meg: vagy elutasítja az anyává válást, vagy „agyonimádja”, valósággal megfojtja a gyerekeit. Rák karma esetében gyakran jelentkeznek fogamzási problémák, spontán vetélések, abortuszok, illetve a megszületett gyermekek korai elhalálozása.

Aki Rák karmával született annak fontos, hogy több gyermeket vállaljon, és törekedjen a rendezett, harmonikus családi viszonyok kialakítására és megőrzésére. Így oldhatja fel negatív karmikus meghatározódásait.
 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása