Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

Karmikus pontjaink üzenete

2010.08.21. 12:55

szerző: Rubia

Az első bejegyzésben említettem az asztrológiát, mint hatékony önismereti és személyiségfejlesztési eszközt. A helyes önismeret pedig rengeteget segít, hogy párkapcsolatainkat harmonikusan alakíthassuk. Hiszen ha tisztában vagyunk erősségeinkkel, akkor ezeket továbbfejleszthetjük, előnyként használhatjuk fel a nehezebb helyzetek megoldásához. Ennél is fontosabb azonban, hogy negatív tulajdonságainkkal, beidegződéseinkkel, hiányosságainkkal, tudatalatti programjainkkal tisztában legyünk, ezek képezik ugyanis problémáink gyökerét, és azt a mókuskereket, amiből nem tudunk kilépni, ezért újra meg újra elkövetjük ugyanazokat a hibákat.

A feloldandó problémáinkról, azok megjelenési formáiról és érvényesülési területeiről adnak megbízható tájékoztatást a születési horoszkópunkban található - jobbára vagy kizárólag - negatívan fényszögelt bolygók, valamint a karmikus pontjaink. Arról viszonylag sok helyen olvashatunk, hogy mit jelent például egy diszharmonikusan fényszögelt Nap, vagy egy támadott Hold. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy mit üzennek számunkra a karmikus pontjaink, márpedig ezek alapvetően meghatározzák párkapcsolati viselkedésünket, kudarcainkat, és azt, hogy milyen típusú embereket vonzunk magunkhoz. Ezek a karmikus pontok kizárólag negatív tulajdonságokat, gátló automatizmusokat jelölnek, amelyek ráadásul a tudatalattinkban gyökereznek, ezért nehéz őket önmagunktól felismerni és átvenni felettük az irányítást.

A születési képletünkben két ilyen pont található, az egyik a Sárkányfarok, vagy más néven Leszálló Holdcsomópont, a másik pedig a Lilith, vagy más néven Fekete Hold. A Sárkányfarok által jelzett negatív meghatározódásainkat valamivel könnyebb tetten érni önmagunkban, ezért pozitívvá alakítani is könnyebb (bár ez sem sétagalopp). A Lilith azonban még keményebb dió, mert az általa jelölt negatívumaink a vakfoltunkra esnek, tehát már a felismerésük és beazonosításuk is akadályokba ütközik. Ez pedig azért van, mert a Lilith a fizikából és csillagászatból ismert fekete lyuk asztrológiai, spirituális megfelelője.

A fekete lyuk a világűr sajátos része, a téridő azon tartománya, amely mindent elnyel, és ahonnan semmi nem tud visszatérni. Még a fény sem hagyhatja el, innen ered az elnevezése. Titkai azonban ennél is mélyebbek: mivel a fekete lyukakból sem anyag, sem energia nem távozhat, semmilyen információnk nincs a benne zajló folyamatokról. Hermész Triszmegisztosz szerint „ami lent van, ugyanaz, mint ami fent van, és ami kint van, ugyanaz, mint ami bent van”. Ezért bölcsen tesszük, ha miután a természettudományok segítségével a természeti világról megbízható képet kaptunk, abból, amit lent és kint – tehát a fizikai és a biológiai területeken – megismertünk, visszakövetkeztetünk mindarra, ami fent és bent – vagyis a szellemi világban és a lélekben – van.

Az asztronómiai és a biológiai világ felépítettségéből és működési mechanizmusaiból vissza lehet következtetni a spirituális, a mentális és a pszichológiai világunk felépítettségére. Így beláthatjuk a megfelelést az asztronómiai fekete lyuk és az asztrológiai Lilith között, és válaszokat kaphatunk a Lilith által megtestesített őserő eredetére, illetve hatásaira vonatkozóan. Ahogy nemcsak az egyes galaxisok közepén található egy-egy hatalmas fekete lyuk, hanem kisebb fekete lyukakkal tele van tűzdelve minden galaxis, úgy minden ember személyén belül is létezik egy-egy spirituális fekete lyuk, aminek az egyéni színezetét, jellegét a horoszkóp segítségével lehet kimutatni. A Lilith helyzetéből és a bolygókkal alkotott fényszögeiből ki lehet olvasni, hogy az illető személyben hol van az önámításra való hajlam, milyen jellegű szédület, esetleg feloldhatatlannak tűnő örvénylés forgatagában és fogságában vergődik a lelke. Ennek a feltárása és tudatos feloldása nélkül gondolatainkat, érzelmeinket, tetteinket a tudattalanunk legmélyebb rétegeiben rejlő, a Lilith által jelzett irracionális vágyaink, szorongásaink és félelmeink, önkéntelen negatív késztetéseink manipulálják.

A következőkben a karmikus pontokról is szó lesz aszerint, hogy milyen jegyben, illetve melyik horoszkópházban találhatók. 

 

Címkék: asztrológia horoszkóp karma fekete lyuk lilith fekete hold karmikus hermész triszmegisztosz karmikus pont sárkányfarok leszálló holdcsomópont

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr132236973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása