Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

Az Oroszlán az ágyban is király

2011.08.20. 13:43

szerző: Rubia


Július 23. és augusztus 23. között az Oroszlán jegyében halad a nap. Ahogy az oroszlán uralkodik az állatok felett, úgy uralkodnak e jegy szülöttei saját maguk és mások felett is. Lássuk, mi jellemzi még a büszke és néha bizony hiú Oroszlánokat!

Elem: Tűz
Stabilitás: szilárd
Polaritás: pozitív
Princípium: szabadság
Uralkodó bolygó: Nap
Harmonikus színe: napsárga és aranysárga
Szerencsenap: vasárnap
Drágakő: rubin, gyémánt,
Fém: arany
Szerencseszám: 4 és 6
Virág: pünkösdi rózsa, muskátli, napraforgó, babér
Ideális partner: Nyilas, Kos, Mérleg

Az Oroszlán a mindennapokban

Az Oroszlánok szeretnek irányítani, nagy önbizalommal és akaraterővel megáldottak, ezért általában sikeresek. Az e csillagjegyben született személy általában hűséges, állhatatos, melegszívű és nagyvonalú. Erős egyéniség, akiben bátor szív és sértődékeny lélek lakozik. Sokszor nélkülözi az alkalmazkodóképességet, emiatt gyakran kerül összeütközésbe családtagjaival, munkatársaival. Ám ha támad is, ezt mindig nyíltan, szemtől szemben teszi. Ráadásul távol áll tőle a bosszúvágy, és egyáltalán nem haragtartó. Szereti, ha valamiben a többiek fölé kerekedhet. Királyi megjelenése tekintélyt parancsol, ez pedig nemcsak a külsőségekben, hanem gesztusaiban, viselkedésében is megnyilvánul. Egész megjelenése eleganciát sugároz.

Szereti a játékot, a szórakozást, a társasági életet, egyszóval szereti élvezni az életet. Akkor érzi magát a legjobban, ha a figyelem középpontjában lehet. Szüksége van "közönségre", talán ezért is található sok Oroszlán-szülött a színészek között. A legtöbb kártyás, lóverseny-látogató vagy szerencsejátékos is az Oroszlán jegyűek közül kerül ki. Meglehetősen hiú, szereti, ha dicsérik és csodálják, ezért pedig mindent meg is tesz. Gyenge pontja, hogy a hízelgésnek nem tud ellenállni. Egyébként mindig tudja, hogy mit kell tennie céljai eléréséért. Ha fontos a számára valami, akkor azért kész áldozatokra, és kemény, kitartó munkára is. Saját maga által kitűzött célok hiányában azonban hajlamos a lustaságra, kényelmességre.

Az Oroszlán jegy uralkodó bolygólya a Nap, nem véletlen tehát, hogy a jegy szülöttei is szeretnek csillogni-villogni. Szeretik az ékszereket, fontos számukra a luxus, a márkás cikkek, az anyagi jólét. Hajlamosak a környezetükben élőket is ilyen szempontok szerint értékelni. Az Oroszlánok nagy lábon élnek, még akkor is, ha anyagi helyzetük nem túl fényes. Ezért ha e jegy szülötteivel akarunk találkozni, akkor elegáns és méregdrága éttermekben, klubokban, elit sportlétesítmények, szállodák környékén nézzünk körül.

Az Oroszlán szerelmi élete

Az Oroszlánnak hatalmas szíve van, és a szex is igazi élmény vele, hiszen tüzes, temperamentumos és játékos. Arra azonban ügyelni kell, hogy teljesítményét soha ne hagyjuk elismerés nélkül.

Ha Oroszlán-lány vagy, akkor partnereddel szemben biztosan magasra teszed a lécet. Ám talán érdemes lenne kevésbé szigorúnak lenned. Vedd észre a másikban a jót, és adj időt neki, hogy kibontakoztathassa előnyös tulajdonságait. Egyébként hűséges és megbízható társ vagy, kiváló feleség és családanya rejtőzik benned. Hajlamos vagy arra, hogy otthon te viseld a nadrágot, és szereted, ha értékes ajándékokkal lepnek meg.

Akármelyik jegy szülötte vagy is, ha Oroszlán társat választasz magadnak, soha ne feledd, hogy életed párja elvárja, hogy felnézzenek rá, csodálják őt. Ne várd tőle, hogy takarékoskodjon. Talán jobb, ha átveszed a pénzügyek irányítását, persze csakis úgy, hogy Oroszlánod ezt ne vegye észre. Amúgy párod nagyon kellemes partner, szórakoztató és nagyvonalú, gyakran lep meg drága ajándékokkal, virágcsokorral, és vacsorameghívással.

Oroszlánok a munka frontján

A jegy szülötte keményen dolgozik, vezető-típusú ember, aki alkalmazottként szenved, nem bírja, ha irányítani akarják. Főnökségre termett, hiszen csakis így nem érzi korlátozva szabadságát. Jó szervező, dinamikus, hatékony és vállalkozó kedvű. Beosztottaival szívélyes kapcsolatokra törekszik, ám fontos, hogy semmiképp ne sértsék meg a büszkeségét. Azt szereti, ha beosztottjai rendelkeznek az adott munkához szükséges erényekkel, ám mégsem múlják felül őt. Nagyon fogékony a hízelgésre, és e gyengeségét kihasználva olykor látványos előléptetést vagy fizetésemelést lehet elérni nála.

Az Oroszlán-beosztott figyelmes és lelkiismeretes. Időnként azonban dicséretekkel, különféle elismerésekkel kell ösztönözni, különben sértettnek, csalódottnak érzi magát, s lustaság vagy közöny lesz rajta úrrá. Ha nem juthat előbbre a ranglétrán, tovább áll, vagy olyan munkát keres, amelyben a maga ura lehet.

Híres Oroszlán jegyűek: Madonna, Hilary Swank, Patrick Swayze, Robert Redford, Tolnay Klári, Dustin Hoffman, Antonio Banderas, Egerszegi Krisztina, Bonaparte Napoleon, Gárdonyi Géza, Eötvös Loránd

Címkék: király asztrológia oroszlán horoszkóp csillagjegy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr233171425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása