Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

A Bika érzéki, de hűséges

2011.04.29. 10:13

szerző: Rubia


Az egyre fényesebben ragyogó Nap április 21-től május 20-ig halad a Bika jelében. A föld-elem a szilárd minőséggel párosulva a Bikát a legragaszkodóbb, legkitartóbb, legtürelmesebb és legmateriálisabb jeggyé teszi.

 

Jegy: Bika
Elem: Föld
Minőség: szilárd
Uralkodó bolygó: Vénusz
Szerencsenap: szerda
Harmonikus szín: napsárga, zöld, fehér, barna
Drágakő: achát, smaragd, karneol, topáz
Szerencseszám: 5 és 8
Virág: ibolya, verbéna
Szerelmes: Rák, Szűz, Bak, esetleg Mérleg

A Bika föld-jegy lévén megbízható és anyagias. A stabilitás, a birtoklási vágy, a kényelmesség és a makacsság megtestesítője. Alapvetően nyugodt és higgadt, de tanácsos nem felingerelni. A Bika-ember legnagyobb erénye állhatatosságában rejlik. Minden energiáját felhasználja, hogy elérje céljait. Elszántan halad az útján, legyőz minden akadályt. A megszerzett dolgokhoz erősen ragaszkodik.

A Bika-személyiség kulcsszava a biztonság, mind anyagi, mind érzelmi téren. Akkor érzi magát a legjobban, ha a megszokott, jól ismert dolgokkal áll szemben. Bármilyen változás nyugtalanságot vált ki belőle. Minden új szituációban először kivár. Meg kell ugyanis győződnie arról, hogy az új helyzet, az új személy kedvező lesz számára, és csak ezután tudja teljesen elfogadni. Ha ez megtörtént, akár élethossziglan tartó hűséget is fogad. Ez a képessége egyedülálló a jegyek között.

A Bikát érzéki természete fogékonnyá teszi az élet örömeire. Szereti a szép ruhákat, a jó ételeket és italokat, az erotikát, érdeklik a művészetek, a szépség és a kényelem. A Bika-ember ritkán lesz öngyilkos, annyira szeret élni. A makacs külső érzékenyebb, lágyabb bensőt takar. A Bika érzelmes és szenvedélyes, szereti partnerét kényeztetni. Elégedett, ha kedvenc tárgyaival körülvéve otthonában lustálkodhat. Szereti a rendet maga körül, de nem viszi túlzásba.

Az evésben gyakran elveti a sulykot, az ivásban azért mértékletesebb. A minőség fontosabb számára, mint a mennyiség. Föld-elemű jegyként hajlamos arra, hogy kevés folyadékot vegyen magához. Így érthető, miért hajlamos a Bika-ember vesekövesedésre és szorulásra. Keveset mozog magáért a mozgásért, ez is szerepet játszik abban, hogy zsírlerakódásra, hízásra nagyobb esélye van, mint a többi jegy szülötteinek.

Nem szereti, ha sürgetik, a kapkodás irritálja. Alapelve: lassan járj, tovább érsz. Semmihez sem kezd alapos körültekintés nélkül, és amibe belefog, azt be is fejezi. Humora, természetes életvidámsága kellemes emberré teszi. A sértést azonban nem felejti el egyhamar, emlékeihez pedig kifejezetten ragaszkodik. Ez odáig fokozódhat, hogy képtelen túltenni magát egy-egy eseményen, ha az erősen hatott rá érzelmileg. Bár türelme szinte végtelen, ha sokáig dühítik, elborul az agya és haragjában tombol.

Bár a Bikák többsége kifejezetten materiális beállítottságú, ha eljut valamilyen hit elfogadásához, abban tántoríthatatlanná válik. Az is elképzelhető, hogy éppen a matériát isteníti, talán nem véletlen, hogy Marx és Lenin születésnapja is a Bika jegyébe esik.

A Bika a szerelemben

A Bika korán érik és hamar szerelembe esik. A hűséget komolyan veszi, és másoktól is elvárja. Birtoklási vágya meglehetősen féltékennyé teszi. A szexuális élet kiemelkedően fontos számára, de csak akkor, ha érzelmi alapon történik. Nem szereti a változatosságot, de kedveli a szenvedélyességet. Alkalmazkodik a partner igényeihez, bár inkább a szokványos formákhoz húz. A szexet a maga természetes valójában szereti leginkább. A játékszerek, fantáziadús érdekességek nemigen vonzzák, és leginkább a megszokott környezetben szeret szerelmeskedni. Érdemes azért kipróbálnia a szabad ég alatti szeretkezést. Ha igazán közel kerül természetes eleméhez, a földhöz, emlékezetes élményben lehet része.

Az anyagi biztonság iránti vágya nagyon erős, ez sokszor párválasztására is kihat. Az udvarlás terén kitartó, ha valakit megszeret, mindent megtesz érte. A nyugalom, a család nála az első helyen áll. Ha meg szeretnénk hódítani, egy hangulatos, különleges étterembe vigyük, vagy főzzünk neki valami nagyon ízleteset. Kedveskedjünk szép, ízléses ajándékkal.

A szakítás már nem ennyire egyszerű. Amilyen lassan fogad valakit bizalmába a Bika, legalább olyan nehéz elveszíteni a kegyeit. Amint észreveszi, hogy veszélyben van a kapcsolata, foggal-körömmel ragaszkodik párjához, mindent bevet, hogy visszahódítsa. Ha azonban túl szorosra húzza a pórázt, párja fuldokolni kezd, és az első adandó alkalommal továbbáll. A Bika nagyon nehezen válik, de ha mégis, partnere számíthat arra, hogy nem lesz könnyű az anyagi javakon osztozkodni vele.

A Bika mint munkaerő

Szeret dolgozni és van türelme, kitartása bármilyen munka elvégzéséhez. Szorgalmas és megbízható munkaerő. Ő az, aki a túlórát is minden zokszó nélkül vállalja. Igazán akkor érzi magát elemében, ha minden a megszokott helyén van, otthonos légkör fogadja, tudja, mi a feladata, és nem érik váratlan meglepetések. A káoszt nem viseli el, és azt sem, ha állandóan változtatják a munkakörnyezetét. Nagyon komolyan veszi a pontosságot.
A Bika általában jó vezető. Körültekintő és alapos. Szereti a pontos munkát, a szabályokhoz ragaszkodik. A legtöbb problémája abból adódik, hogy nem kedveli az újításokat, nem eléggé vállalkozó szellemű.

A természethez való vonzódása miatt sokszor találkozunk Bikákkal az olyan mesterségekben, amelyek kapcsolatban állnak a földdel, a növényzettel és az állatvilággal: állatorvosok, állattenyésztők, gazdálkodók, földművelők, egyéb mező- és élelmiszergazdasági munkások. Mivel a Bikák jó kedélyű, vidám emberek, nem csoda, hogy megtalálhatók a vendéglátó- és szállodaiparban is, gyakran mint biztonsági őrök vagy személyzeti beosztottak. Jó formaérzékkel rendelkeznek és megbízhatók, ezért szép számmal akadnak köztük építészek, épületfestők, ácsok. Szívesen foglalkoznak kővel, fával, textillel. Találunk a Bikák között szabókat, lakberendezőket, kárpitosokat, szobrászokat, vagy a művészek bármely típusát. De legalább ennyi mozgásterapeuta és fodrász van köztük.

Híres Bikák: Jessica Lange, Uma Thurman, Roy Orbison, Mária Terézia, Radnóti Miklós, Szerb Antal, George Lucas, Stevie Wonder, Cher, Geszti Péter, William Shakespeare, Balzac, Kant, Al Pacino, Renée Zellweger, Andie McDowell, David Beckham, Dennis Hopper, Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer, Barbra Streisand, George Clooney, Pierce Brosnan, André Agassi, Anthony Quinn, Sigmund Freud, Penélope Cruz
 

Címkék: asztrológia horoszkóp bika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr522993665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása