Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

A racionális Bak

2010.12.27. 13:00

szerző: Rubia


A Nap december 22. és január 20. között halad keresztül a Bak jegyén. A Bak-embert sokszor pesszimistának tartják, de ez csak védekezés, hogy inkább kellemesen csalódjon. Egyébként kitartó, alapos, törekvő, tartósan gyűlöl és tartósan szeret, a munkában pedig hajlamos a túlzásra.

Jegy: Bak
Uralkodó bolygó: Szaturnusz
Elem: föld
Minőség: kardinális
Polaritás: negatív
Szín: sötétzöld, fekete
Ásvány: szén, ónix, minden fekete és hamuszínű kő
Drágakő: türkiz, ametiszt
Fém: ólom
Virág: fagyöngy, pálma, borostyán
Szerencsenap: szombat
Ország: Svájc, Törökország, Albánia, Bulgária, Mexikó, Afganisztán, Anglia

A Bak-szülött megtévesztően hűvös külseje mögött nagyon érzékeny lelkivilág bújik meg, ám az érzelmek fitogtatását nem szereti. Nehéz a barátságába férkõzni, de ha egyszer megnyílik a lelke, akkor igen befogadó. Az embereket próbára teszi, és öröme telik abban, ha a próba sikerül, de ha nem, akkor sem érzi magát csalódottnak, hiszen alapvetően pesszimista beállítottságú. Minden új emberrel, új helyzettel, új feladattal szemben bizalmatlan.

A kardinális minőségnek megfelelően az aktivitás, az erős becsvágy, a vezetni akarás jellemzi. Földjegyként viszont lassúság, céltudatosság, kitartás tapasztalható nála. Fontos céljának tekinti az anyagi javak megszerzését. Mindenben otthon van, ami praktikus. Józan esze nem engedi a túlzott lángolást, inkább reális és racionális. Szívósan ragaszkodik tárgyaihoz, meggyőződéséhez. Szívesen küzd a legkisebb haszonért is. 

Legnagyobb erényei a tárgyilagosság, a megvesztegethetetlenség,a becsületesség és az igazságérzet. Önuralma is példátlan, rendkívül fegyelmezett, érzelemkitöréseit kordában tartja. Feltűnően jó az emlékezőtehetsége. Okos, diplomatikus és kitűnő szervezőképességű. Ő az örök tervező. Nehezen hozható ki a sodrából, de ha megharagszik, hosszú időre van szüksége, hogy megnyugodjon és megbocsásson. Döntéseiben alapos és megfontolt, akarata határozott, szívós és kitartó. Lassúsága, nehézkessége és megfontoltsága sokszor keménnyé, sőt néha rideggé teszi. Kritikája erős és kíméletlen.

Uralkodó bolygója a Szaturnusz, amely a karmát jelképezi, vagyis azt, hogy minden tettnek megvan a következménye. A Szaturnusz a szükséges "rossz", amely a keserű élettapasztalatokat adja, de amely nélkül a fejlődés sem volna elképzelhető. A mitológiában Szaturnusz (Kronosz) volt az Idő istene, így az időbeosztás, a rendszeresség nagyon fontos a Bak számára.

A Bak-ember lelke legmélyén ösztönösen fél a haláltól és attól, ami utána következik. Ezért messziről elkerül minden e témakörrel kapcsolatos kérdést. Nagyon magasrendű az a Bak-szülött, aki képes belemélyedni a misztikus dolgokba, de még akkor is a legnagyobb titokban tartja, hogy ezzel foglalkozik.

A Bak-szülött és a hivatás

A Bak nagyon jó munkaerőnek számít, megbízható, kötelességtudó, türelmes, gyakorlatias és szorgalmas. Nagy önfegyelemmel rendelkezik, mindig képes kizárólag az adott feladatra koncentrálni. Vágyik mind az erkölcsi, mind az anyagi elismerésre. Lételeme a munka, az előléptetés, a kitüntetés, a rang, a hatalom. Tisztában van vele, hogy csak verejtékes munkával érhet célt. A megkezdett dolgot akkor sem hagyja abba, ha valamilyen körülmény akadályozza. A sikertelenség nem hátráltatja, nagy szívóssággal halad célja felé.

Mint beosztott pontos, alapos és nagy felelősségérzettel bír. Vezetőként igazságos, de szigorú. Munkájában mindent alaposan átgondol, s minél jobban belemerül, annál nagyobb örömet talál benne. Csak azt tudja megbecsülni és értékelni, amit a maga fáradtságos munkájával ért el. Az ingyen kapott előnyök nem szereznek örömet neki.

Sok Bak-embernek adnak munkát a különböző hivatalok, ahol józan, elfogulatlan ítéletre, állásfoglalásra van szükség. Kifejezetten alkalmas bizalmi állások betöltésére is. A Bak-kutatók pedig eredményesen tevékenykednek a tudomány bármely ágában, ahol nagy anyagmennyiséget kell feldolgozni, elrendezni, rendszerezni, nyilvántartani.

Milyen a Bak a szerelemben?

Meglehetősen tartózkodó és zárkózott. A szerelemben nem akar teljesen feloldódni, sőt sokszor inkább kerüli a kínálkozó alkalmakat. Nagyon mélyérzésű, mégsem képes kimutatni vonzalmát. Fontos számára, hogy partnerére számíthasson. Nem annyira az érzelmi fellángolás, mint inkább a tudatosság kap hangsúlyt: mi várható a másiktól. Hűséges és stabil, aki tűrni is tud. Általában a hosszabb távú kapcsolatokat részesíti előnyben, mivel vágyik az érzelmi biztonságra (is). Nagyon ragaszkodó, társának mindent megad, cserébe nincsenek nagy igényei.

Ha egy Bak-szülöttet szeretnénk meghódítani, akkor nagy érdeklődést kell mutatnunk érzései iránt, és őszintének kell lennünk. A hódítás nem lesz könnyű feladat, de ha kitartóak vagyunk, akkor elérhetjük célunkat. 

Híres Bakok: Gerard Depardieu, Marlene Dietrich, Ava Gardner, Humphrey Bogart, Kevin Costner, Elvis Presley, Adriano Celentano, Vanessa Paradis, Eszenyi Enikő, Hegyi Barbara, Petőfi Sándor, Feszty Árpád, Molnár Ferenc, Mel Gibson, Nicolas Cage, Martin Luther King, Jack London, Albert Schweitzer.

 

Címkék: asztrológia horoszkóp bak nap jegy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr282550502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása