Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

 

Világunkban egyetlen fizikai, szellemi, vagy lelki megnyilvánulási forma sem létezik nemi jelleg nélkül. Minden ember, cselekedet, gondolat és érzés vagy feminin (jin), vagy maszkulin (jang) jellegű.

Az természetes, hogy emberi lényként nők vagy férfiak vagyunk. Azonban nemünktől függetlenül lehetnek feminin vagy maszkulin típusú gondolataink, érzelmeink. A célra törő, információt kutató, ismeretszerző, elemző gondolatok maszkulin, míg az intuitív, összefüggéseket átlátó gondolataink feminin jellegűek. Érzelmi szinten az elfogadás, az engedékenység, az odaadás feminin, az uralkodási vágy, a szigorúság pedig maszkulin típusú.

Napjaink egyik súlyos ellentmondása, hogy míg a nők meg akarják őrizni (néha művi eszközökkel túl is hangsúlyozzák) a feminitás külső jegyeit, törekvéseikben egyre férfiasabbak, a férfiak pedig hajlamosak lemondani maszkulin személyiségjegyeikről: a határozottságról, a magabiztosságról, a felelősségvállalásról.

Természetesen a feminitás és a maszkulinitás egységet alkot, együtt tesznek ki egy teljes egészet. Így minden személy, dolog és jelenség magában hordozza mindkét világalkotó princípiumot, csak éppen a polaritás törvénye alapján az egyik princípium mindig hangsúlyosabb, mint a másik. Minden maszkulin (jang) elemnek létezik egy feminin (jin) megfelelője, párja: férfi-nő, hím-nőstény, világosság-sötétség, szárazság-nedvesség, dúr-moll, pozitív-negatív, kezdés-befejezés, kitágulás-beszűkülés.

Minden nőben ott van a férfi és minden férfiban ott van a nő. De mivel az egyik princípium jobban érvényesül a másiknál, fontos az ennek megfelelő nemiségünk elfogadása és helyes megélése. Ám ugyanilyen fontos a másik nemmel való harmóniába kerülésre törekvés is, ezért a párkapcsolat testi-lelki-szellemi szintű gyakorlása elengedhetetlen feltétele spirituális tágulásunknak.

A másik fél nélkül élő ember fél-ember, fél-elem: a félelem pedig hiányérzetet, kiegyensúlyozatlanságot, feszültséget, végső soron boldogtalanságot okoz. Csak ellenkező nemű társunkkal egészülhetünk ki, így érhetjük el a szellemi-lelki egész-séget, ami fizikai egészségünknek is feltétele. Az igazi egység feltétele az alkotóelemek alapos ismerete: önmagunk és társunk kölcsönös ismerete. Így érhetjük el azt a kiegyenlített spirituális állapotot, amit Jézus így jellemzett: "Amikor a kettőt eggyé teszitek (…), s így a férfit, mint a nőt, egyetlen egységgé, hogy a férfi ne (csak) férfi és a nő ne (csak) nő legyen, (…) akkor mentek majd be a királyságba." 

Címkék: párkapcsolat spiritualitás jin jang férfi nő maszkulin feminin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr762222023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása