Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

A Mérleg flörtöl és elbűvöl

2010.09.08. 15:25

szerző: Rubia


A Nap szeptember 24-től október 23-ig a Mérlegben tartózkodik. Talán ennek a jegynek a legfontosabb a kiegyensúlyozottság és a harmónia, ebből fakadóan igazi diplomata. Szeret ismerkedni, flörtölni, szépítkezni, a döntéskényszert és a konfliktushelyzeteket azonban inkább elkerüli.

Uralkodó bolygó: Vénusz
Elem: levegő
Stabilitás: kardinális
Polaritás: pozitív
Harmonikus szín: kék, világoszöld, harmóniát sugárzó, levegős színek
Szerencsenap: péntek
Drágakő: opál, gyémánt, fényes és mutatós ékszerek
Szerencseszám: 5 és 6
Virág: orchidea, orgona, gyöngyvirág
Testrészek: vesék, hólyag, hüvely, bőr
Országok: Japán, Kína, Tibet, Mongólia, Egyiptom, Ausztria.
Szerelmes: Kos, Vízöntő, Ikrek

A Mérleg jelleme

Fő tulajdonságai közé tartozik a báj, az elegancia, a választékosság. Fontos számára, hogy milyennek látja a világ, nem tud élni mások elismerése nélkül. Nehezen viseli a kudarcot: tragédiaként éli meg, általában már az első nagyobb ellenállásnál összeomlik. Szeret hódítani, flörtölni, de csak a játék kedvéért, mert élvezi saját vonzerejét. Általában derűs és alkalmazkodó. Ez utóbbi vonása miatt sokan vádolják a Mérleget befolyásolhatósággal, akaratgyengeséggel.

A harmonikus Mérleg-szülött jellemzője az egyensúly, diszharmonikus személyiség esetén azonban épp ellenkezőleg: komoly gondokat okozhat kiegyensúlyozatlansága. Nem szerencsés, ha túl sok kompromisszumot vállal a béke kedvéért. Érzékeny az idegrendszere, és sokszor csak nagy erőfeszítések árán képes lelkében rendet teremteni. Meglehetősen sértődékeny, és a negatív kritikát teljesen elutasítja.

A Mérleg számára létfontosságúak a harmonikus kapcsolatok. A családi fészekben és a munkahelyen egyaránt a nyugalmat keresi. Népszerű a társaságban, sok barátja van. Ő maga is élvezi a társaságot, főként azt, hogy a középpontban lehet. Hajlamos a történetek túlzott kiszínezésére is, elsősorban azért, hogy őt magát érdekesebbnek tartsák, vagy jobb színben tűnhessen fel. Nehezen dönti el, mit is gondol valamiről, és könnyen befolyásolható. Magatartása megfontolt, igyekszik szeretetreméltónak mutatkozni. Viselkedése emiatt néha kissé mesterkélt. A Mérleg ember bájos, igyekszik tiszta és divatos is lenni. 

A Mérleg és a szerelem

Nem tud élni kapcsolatok nélkül, viselkedését erősen meghatározza az a vágya, hogy megtalálja a kiegészítő párját. Végső céljai között házasság vagy elkötelezett kapcsolat szerepel, de addig sem vesztegeti az időt: szórakozik és flörtöl. Minél több könnyedség és vidámság van egy kapcsolatban, annál jobban érzi magát, a konfliktusoktól és a döntéshelyzetektől azonban irtózik.

A külsőségek meglehetősen fontosak számára, ajándékokkal, figyelmességgel könnyen le lehet venni a lábáról. A Mérleg-szülött imádja, ha az ágybabújáshoz megfelelő előzmények vezetnek: hosszú beszélgetések, gyertyafényes vacsorák és tánc. Igényli, hogy partnere udvaroljon, mert ekkor érezheti igazán, hogy működik a vonzereje.

A Mérleg nő igazi nő, szereti a szép ruhákat, és igényes magával szemben. A Mérleg férfi szereti, ha elcsábítják, nehezen kezdeményez. A végén még nekünk kell megkérni az ő kezét. Ha sikerült férjül vennünk, harmóniára törekszik. Ezért hajlamos a problémák szőnyeg alá söprésére, és a számára előnytelen kompromisszumokra is. Nem szeret szakítani, ezért még a rossz kapcsolatoknak is nehezen vet véget.

A Mérleg és a munka

A jegy uralkodó bolygója a Vénusz, így nem csoda, hogy a Mérleg-szülött vonzódik a művészetekhez, jó az ízlése és a szépérzéke. Mindezt jól hasznosíthatja olyan hivatásokban, melyek a szépségiparhoz, a divathoz, a dekorációhoz kapcsolódnak, de emberekkel való foglalkozás esetén is nagy szükség van a Mérleg-tulajdonságokra. A Mérleg nem igazán alkalmas kitartó, kemény munkára, inkább a könnyű élet, a szórakozás vonzza. Általában intelligens, jól megállja a helyét minden területen, de elsősorban beosztott munkára alkalmas, vezetőként nincs elég energiája, akaratereje, nehezére esik az akadályok leküzdése. Ugyanakkor jó diplomáciai érzékének, tapintatosságának köszönhetően született közvetítő. Egyedül nehezen boldogul, ezért illeszkedik be olyan könnyedén csoportokba, egyesületekbe: számára a csapatmunka az ideális.

Híres Mérlegek

Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Philippe Noiret, Yves Montand, Roger Moore, Sigourney Weaver, Romy Schneider, Marcello Mastroianni, Falco, John Lennon, Will Smith, Giuseppe Verdi, George Gershwin, Gandhi, Jimmy Carter, Friedrich Nietzsche, Liszt Ferenc, Kittenberger Kálmán, Deák Ferenc, Balassi Bálint.

Címkék: asztrológia horoszkóp mérleg nap jegy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr272280518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása