Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

Megszépítő messzeség

2010.09.03. 09:00

szerző: Rubia

 

Távkapcsolat – ízlelgetem a szót. A 21. században nem jelent gondot az összeköttetés két ember között, éljenek akár különböző földrészeken. Telefonon beszélgethetünk, interneten keresztül írhatunk egymásnak, sőt a webkamera segítségével láthatjuk is a másik felet. Ez jelentősen megkönnyíti szerteágazó üzleti kapcsolatok kiépítését és fenntartását, barátságok ápolását. De vajon működhet-e a párkapcsolat, ha az érintetteket több ezer kilométer választja el?

Ha szerelmesek vagyunk, legszívesebben minden percet kedvesünkkel töltenénk. De mit tegyünk, ha nem a szomszéd utcában találtunk rá az Igazira? Ha másik felünket országhatárok választják el tőlünk? Kiállja-e az idő próbáját a távszerelem?

Pro

Kinga három év után szakított a barátjával. Egy dunántúli városban élt a szüleivel és tanítónőként dolgozott. Sajnos az otthona és a munkahelye közötti útvonalon másfél év alatt sem botlott bele álmai hercegébe. Esténként ugyan eljárt ide-oda a barátnőivel, mégis egyedül érezte magát. Egyre gyakrabban látogatott internetes csevegőszobákba, aztán egy szép napon megszólította egy olasz fiú. Az angol közvetítőnyelv miatt eleinte döcögősen ment a társalgás, mégis szinte azonnal érezték: történt valami kettőjük között. Fényképcsere, telefonok, és néhány hét elteltével a fiú meglátogatta Kingát. A kölcsönös szimpátia pedig élőben is működött. Ennek már több mint két éve, és a kapcsolat azóta is töretlen. Egyszer Paolo jön Magyarországra, másszor Kinga utazik Genovába. A pedagógusi időbeosztás lehetővé teszi, hogy az egész nyarat párjával töltse, és év közben is többször együtt lehetnek néhány hetet.

„Az együtt töltött időszak csodálatos, kárpótol a várakozás kínjaiért. Amikor nem tudunk találkozni, minden nap többször beszélünk Skype-on, és esténként rengeteget chatelünk. Az utazások persze költségesek, de megéri, mert szeretjük egymást. Azt is tudom, hogy megbízhatok benne, és én is hűséges vagyok. Eddig jól működött így a kapcsolatunk, de tudom, hogy hosszútávon valamilyen megoldást kell majd keresni. Valószínűleg előbb-utóbb végleg kiköltözöm hozzá. Már tanulok olaszul.”
 

Kontra

Zita története nem ennyire idillikus. Az egyetem elvégzése utáni nyáron Görögországba ment dolgozni, hogy egy kis pénzt keressen és bulizzon. A felkapott szórakozóhely pultosaként volt is lehetősége mindkettőre. Egyik este, amikor épp nem dolgozott, táncolni mentek a barátnőjével. A csinos lányokat hamar megszólította két férfi.

„Dimitriszt ellenállhatatlanul vonzónak találtam. Jóképű, ápolt és kedves volt, mindenféléről lehetett vele beszélgetni. Bár az egyéjszakás kalandok nem az én műfajom, tudtam, ez a pasi kell nekem. Akkor nem gondoltam többre, hisz néhány nappal később utaztam haza. Még aznap éjjel egymáséi lettünk – csodálatos volt. Se azelőtt, se azóta nem volt olyan jó senkivel. Akkor azt hittem, ennyi volt, de elutazásom után sem tudtam kiverni a fejemből. Mivel ez kölcsönös volt, egy hónap múlva visszamentem hozzá. Ennek már majdnem négy éve, de azóta sem tudok szabadulni a hatása alól. A nyarakat kint töltöm nála Athénban, de év közben csak ritkán és rövid időre találkozunk. Fogalmam sincs, van-e otthon valakije rajtam kívül. Tudom, hogy ő is nagyon vonzódik hozzám, nőként sokra tart. De mint a déli férfiak általában, ragaszkodik a hagyományos feleségtípushoz, valószínűleg ezért nem tudunk továbblépni. Engem azonban lassan felőröl ez a helyzet. Így nem mehet tovább, de választás elé sem akarom állítani, mert félek, hogy elveszítem. Ám ha hajlandó lenne is feleségül venni, nem hiszem, hogy hosszútávon megfelelnék az elvárásainak. Ráadásul az itthoni karrieremet is nehezen adnám fel. Nem tudom, hogyan tovább. Csak azt tudom, hogy nagyon hiányzik.”

A történetek szereplői így vagy úgy, de évek óta kitartanak egymás mellett. A távkapcsolatok zöme azonban nem éri meg az egy esztendőt sem. A magányosan töltött esték, az egyedül legyűrendő hétköznapi problémák, a megingó bizalom, a karnyújtásnyira levő kísértések előbb-utóbb kikezdik a szerelem rózsaszín szövetét. A megoldást általában az jelenti, ha valamelyik fél feladja otthonát, hivatását, megszokott életét, búcsút vesz rokonaitól és barátaitól, és új életet kezd idegenben. Ám nem mindenkinek sikerül gyökeret eresztenie külhonban, és az sem biztos, hogy a távolból oly szép partner a mindennapokban is ideális pár. De ez már egy másik történet…

Címkék: távkapcsolat külföldi partner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr462251812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása