Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Az álmodozó Halak

2011.03.11. 17:01

szerző: Rubia


A Halak-csillagképen február 21. és március 20. között halad keresztül a Nap. E jegy szülötteit úgy jellemzik, hogy álmodozók, érzékenyek és segítőkészek. Túlérzékenységük azonban álomvilágba, netán káros szenvedélyekhez űzheti őket.

 

Jegy: Halak
Elem: víz
Minőség: változó
Uralkodó bolygó: Jupiter és Neptunusz
Harmonikus szín: világoskék, ibolya, barna, zöld
Ásvány: korall, zafír, krizolit, ametiszt
Fém: ón
Szerencsenap: csütörtök
Szerencseszám: 4, 9, 11
Virág: Szegfű, jázmin, pálma, borókabogyó
Szerelmes: Rák, Szűz, Skorpió
Országok: Portugália, Málta, Ceylon
Sport: futás, úszás, evezés, síelés

A Koshoz hasonlóan, amely a zodiákus első jegye, a Halak is a kezdeteket jelenti. Igaz, hogy a Halak a tizenkettedik, tehát a legutolsó jegy, ám az örökkévalóságot és az újjászületést testesíti meg.

A Halak-jegyű ember általános jellemzése

Mielőtt a Neptunuszt felfedezték volna, a Jupiter volt a Halak uralkodó bolygója, azóta az asztrológusok általában mindkét bolygót figyelembe veszik. A jupiteri uralom jovialitást, emberszeretet, segíteni akarást jelez, a Neptunusz pedig az álmodozás, az érzékelésen túli dolgok jelképezője, idealizmust és fokozott érzelmi töltést hoz a Halak-ember természetébe. A jupiteri princípium, a szétterjedés figyelhető meg abban, hogy a Halak nem szereti a kötöttségeket, korlátokat. A Neptunusz, az illúzió és a rejtélyek planétájának hatására pedig egyrészt jelleme nehezen megfogható, nehezen meghatározható, másrészt nem szívesen néz szembe a realitásokkal, inkább ideálokat kerget.

A Halak változó minőségű, negatív töltésű víz-jegy. A változó minőség jelenti a körülményekhez való alkalmazkodás képességét. A víz-jelleg és a változékonyság keveredése a legempatikusabbá, legérzékenyebbé teszi az összes jegy közül. E jegy szülötte általában a kifinomult lelki életet élő ember. Ez együtt jár azzal, hogy érzelmi hatásokra, benyomásokra fokozottan reagál, és fejlett az intuíciója. A jegy legkiemelkedőbb képviselőit olyan nagyfokú fogékonyság jellemzi, ami racionális ésszel nem magyarázható forrásokból merít. A változó minőség befolyásolhatóságot is eredményez, ami abban nyilvánul meg, hogy mindig az erősebb áramlatnak enged. A negativitás zárkózottságot, visszahúzódásra való hajlamot ad, ami bizonyos misztikumot kölcsönöz a Halak-ember egyéniségének. A változékonyság és a víz-elem pedig eszünkbe juttatja a tengert, amely mély és sokszor nyugodt, mégis hirtelen változásokra képes.

Első pillantásra ártalmatlan, ám a nyugodt felszín alatt veszélyes áramlások lehetnek.
A Halak jegyének szimbóluma két ellentétes irányba úszó hal, melyeket egy fonal köt össze. Ez nagyszerűen jellemzi a Halakat, mint kettős és határozatlan jegyet. A jegy szülötte gyakran érzi úgy, mintha két különböző irányba löknék egyszerre, és ez a kettős erő határozatlanságot, bizonytalanságot eredményezhet nála.

A Halak-jegyű ember kedves, szelíd, bájos, de hangulata változékony, ami megfelel kettős természetének. Ez mások számára - akik nem tudnak ráhangolódni - irritáló lehet. Jellemét nehéz kiismerni, hiszen sokszor önmagával sincs tisztában. A Halak-ember egy bonyolult keresztrejtvény, ezért sokszor él át meg nem értettséget. Ha szenvedőt lát – legyen az ember vagy állat – azonnal részvét tölti el. Sajnos sokan kihasználják segítőkészségét és jóindulatát. A küzdelmeket inkább elkerüli, ezért gyakran becsapják.

Szeret elmerülni belső álomvilágában, ennek eredménye nem mindennapos kreativitás, színes képzelőerő. A világ legjobb írói, költői, képzőművészei, táncosai közül sokan a Halak jegyében születtek. Az élet zord valósága azonban reménytelenségbe, depresszióba hajszolhatja. Félelmei elől pedig hajlamos lehet alkoholhoz, kábítószerekhez, más káros szenvedélyekhez menekülni. Belső konfliktusok, negativitás, zavaros érzelmek hatalmasodhatnak el rajta. A túlzásba vitt segítségnyújtásban kifárad, s ilyenkor mártírnak érzi magát, ami sértődöttségben és panaszáradatban nyilvánulhat meg. A rengeteg belső ellentmondás, túlérzékenység idegrendszeri zavarokhoz, lelki betegséghez, emésztési problémákhoz vezethet.

A Halak és a szerelem


Bár szereti a magányt, azért szüksége van egy társra, aki megértést és szeretetet nyújt. Gyakran túlságosan kétségbeesetten keresi a szerelmet, és így belebonyolódik olyan kapcsolatokba is, amelyeket rövid időn belül megbán. Általában kedvességével és önzetlenségével nagy hatást gyakorol mindenkire, így sok hódolója akad. Romantikus, sőt szentimentális beállítottságú, szeret álmodozni, ábrándozni. Ragaszkodó, megbocsátó, gondoskodó, kedves és figyelmes. Általában erősebb partnert igényel. Ha meg szeretnénk hódítani, a kedvesség, a megértés, a törődés és a romantika az, amivel levehetjük a lábáról. A Halak szexuális élete szorosan összefügg azzal a személlyel, akit szeret. Ha szerelmi csalódás éri, súlyos válságot él át és látványosan szenved.

A Halak és a munka

Vezetőként kedves és megértő, de sokszor hiányzik belőle a kellő határozottság. Erős koncentrálást és odafigyelést igénylő munkát általában nem szerencsés rábízni. Hajlamos önmaga feláldozására, a másokért végzett odaadó, önzetlen szolgálatra. Ezért jellemző az orvosi, pszichológusi, betegápolói hivatás, amely mély együttérzést kíván, és kapcsolatban van a gyógyítással. Papok, lelkészek között is gyakran találunk Halak-jegyű embert, aki erős vágyat érez arra, hogy segítsen a rászorulókon. Ezen okból a szociális munka is neki való. A tengerrel, vízzel, folyadékkal kapcsolatos tevékenységek is vonzzák. Könnyen tud kapcsolatot teremteni más emberek tudatalattijával is, ezért sikeresen foglalkozik telepátiával, tisztánlátással, és hasonló képességek felhasználásával.

Híres Halak: Elizabeth Taylor, Ringo Starr, Ursula Andress, Sharon Stone, Cindy Crawford, Bruce Willis, Ornella Muti, Jiri Menzel, Eva Herzigova, Jon Bon Jovi, Michelangelo, Chopin, Albert Einstein, Enya, Drew Barrymore, Billy Zane, Chuck Norris, Liza Minnelli, Michael Caine, Kurt Russell, Glenn Close, Jászai Mari, Jókai Mór , Arany János, Kaszás Attila.
 

Címkék: asztrológia halak horoszkóp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr92993608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.