Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

 
A Nap május 21. és június 21. között az Ikrek jegyén halad át. E jegy szülöttei nélkül az élet bizony sótlan lenne. És ha néha nem figyelnek, akkor se haragudjunk rájuk, hiszen bizonyára valami izgalmas dolgon törik a fejüket, amellyel minket is elszórakoztatnak majd.

 

Jegy: Ikrek
Elem: Levegő
Minőség: Változó
Uralkodó bolygó: Merkúr
Harmonikus szín: világos árnyalatok, elsősorban sárga
Szerencsenap: csütörtök 
Drágakő: topáz, akvamarin, berill 
Szerencseszám: 7 és 5 
Virág: azálea 
Szerelmes: Vízöntő és Mérleg

Eleme a levegő, ezért az Ikrek-jegyű ember rendkívül mozgékony, kíváncsi és tanulékony. Mindig nyitott a világra és az emberekre, tudásszomja már-már csillapíthatatlan. Uralkodó bolygója a Merkúr, amely jó beszédkészséggel áldja meg a jegy szülöttjét. Vitás helyzetekben ő a biztos nyerő, a legkeményebb ellenfélnek is bebizonyítja, hogy a fehér valójában fekete. Nagyon szeret utazni és világot látni. Hirtelen fellelkesedik és minden létező dologba belevág, ám ritkán fejezi be őket, mivel idő előtt rájuk un, vagy épp újabb, érdekesebb feladat köti le a figyelmét. Egy Ikrek-jegyű embernél nem ritka, hogy egyszerre több dolgot csinál, és éppen ezért majdnem mindenben felületes. Rendkívül kíváncsi, ám sok esetben nincs türelme mélyebbre ásni a megoldások tengerében. Gondolatai csapongóak, és sokszor nem is figyel a kérdésére kapott válaszra. Nagyon szeret beszélni, és társaságban lenni, a csöndtől valósággal depressziós lesz. Irtózik a magánytól és az elhagyatottságtól.

Az Ikrek és a szerelem

Kizárólag intellektuális párkapcsolatban érzi jól magát. Gyakran csélcsapnak és állhatatlannak titulálják, mivel fiatalabb éveiben szabályosan játszik a szerelemmel és az emberekkel. Mindez nem esik nehezére, hiszen úgy bánik a szavakkal és a bókokkal, ahogy csak akar. Legyen férfi vagy nő, légies megjelenésével, könnyed humorával mindenkit elvarázsol. Fiatal éveiben színes, gyönyörű lepkeként virágról virágra száll, s úgy tűnik, kötődésre képtelen. Nem szívtelen, egyszerűen az újdonságot keresi, s kíváncsisága az, ami folyton űzi. Az Ikreknek szüksége van arra, hogy párkapcsolata ne csak testi, de szellemi, lelki kielégülést is nyújtson számára. Fontosak az izgalmas, színes programok, utazások, játékok és baráti összejövetelek. Ha mindez megvan, ráadásul társával képes érdekes dolgokról vitatkozni vagy hajnalig elmélyülten beszélgetni, akkor a szerelem biztos alapokon nyugszik.

Az Ikrek-gyerek


A legelső, aki megtanul járni, beszélni, majd írni. Állandó fészkelődése, kimeríthetetlen energiái miatt szüleinek olykor problémát jelenthet, hiszen ő az a gyermek, aki végigcsacsogja a napot, futkos a játszótéren, otthon is felforgat mindent, s este, amikor már mindenki kidőlt, még mindig elemében van. Gyermekkorában unja a tanulást, és a tanárok nagy bosszúságára végigbeszéli az órákat, inkább elszórakoztatja padtársait. Nem rossz ő, csak tehernek érzi a kötelező oktatást, és ezzel az érzéssel gyermekként nem tud mit kezdeni. Éles eszének és remek felfogóképességének hála -magatartásbeli problémái ellenére - többnyire jó tanuló. Az Ikrek-gyerek társainál lényegesen gyorsabban és könnyebben sajátít el nyelveket. Nagyon szeret írni és olvasni, valódi könyvmoly lehet, aki néhány óra alatt kiolvas egy-egy könyvet. Türelmetlensége azonban ebben is megnyilvánul, ő az, aki előbb olvassa el a könyv végét, mint a közepét, mivel nem győzi kivárni az események fejlődését. Rendkívül tájékozott és sokszínű, az osztály esze, a társaság központja, noha tájékozottsága valójában felszínes. Ügyes, nem megy zsákutcába: ha olyan területre érkezik, amelyben nincs otthon, egyszerűen témát vált.

Az Ikrek-szülő

Barátként kezeli gyermekeit, akikkel mindent meg tud beszélni. Színes programokkal teszi vidámmá és érdekessé családja mindennapjait, ám sokszor nem veszi észre, hogy gyermekei és házastársa nem mindig olyan mozgékonyak, mint ő. Nehezen tart fegyelmet otthon, és nincs türelme a neveléshez. Ezzel együtt elvárja, hogy gyermekei jó tanulók, élsportolók, és hozzá hasonlóan nyelveket beszélő, hangszereken játszó, színes egyéniségek legyenek.

Az Ikrek és a munka

Jó író, újságíró, riporter lehet. Csábítja a média világa, és itt minden nehézség nélkül meg is állja a helyét. A legegyszerűbb élethelyzetet is képes szellemesen elmesélni vagy leírni. Nehezen szabályozható, nem tűri a kötöttségeket, a határidőkkel csúszik, a találkozókról elkésik, sok esetben megbízhatatlan. Sok energiájába és önfegyelmébe kerül kontroll alatt tartani magát, s ezért inkább olyan munkahelyet választ, ahol viszonylag szabadon tevékenykedhet. Jellemzően hitetlen, aki egyszerre több helyről gyűjt információt egy-egy kérdéssel kapcsolatban, és még ezután is képes magával hosszasan vitatkozni. Remek szónok, ezért politikai, előadói, tolmácsi pályán is kitűnően megállja a helyét.

Az Ikrek és a sport

Nagyon mozgékony, egy helyben megülni szinte képtelen. Általában vékony testalkatú, hízásra nem, vagy csak kis mértékben hajlamos, s ez sokban nagy mozgásigényének köszönhető. Szinte minden dinamikus sport való neki, legjobban mégis azokat szereti, amelyeket társaságban űzhet. Az Ikrek-nőnek érdemes kipróbálnia az aqua-fitneszt, míg férfiaknak a foci, a kosárlabda javasolt.

Hogyan bánjunk az Ikrek-jegy szülöttjével?

Végtelen türelemmel és szeretettel. Fogadjuk el, hogy "késős", és ne idegeskedjünk azon, ha az utcán miatta kell szobroznunk hosszú perceken át. Hívjuk barátaink közé, vagy egy kávéházba, így érkezéséig kellemesen elüthetjük az időt.
Ne sértődjünk meg látszólagos felszínességén: ő egyszerűen képtelen hosszú távon ugyanazzal a dologgal foglalkozni. Találjunk ki izgalmas programokat, vigyük el érdekes filmekre vagy különlegesen szép tájakra - s egész biztosan jól fog szórakozni.

Ha Ikrek-jegyű gyermekünk van, próbáljunk neki elég szabadságot biztosítani, hogy azt tegye, amihez kedve van. Ne erőltessünk rá edzéseket vagy hegedűórát, inkább vezessük rá, mi az, amiben ki tudna bontakozni és támogassuk abban.

Amennyiben Ikrek-jegyű társunk van, hagyjuk szabadon élni, ne számoltassuk be, merre járt és kivel beszélt, ha érdekesnek találja, úgyis elmeséli. Téveszme, hogy az Ikrek-jegy szülöttje hűtlennek születik. Megfelelő társ mellett a kommunikációban és a jó hírek továbbadásában éli meg jegye jellegzetességeit, és bohém, de gondos szülő lehet.

Híres Ikrek: Angelina Jolie, Helen Hunt, Elizabeth Hurley, Nicole Kidman, Marilyn Monroe, John F. Kennedy, Kylie Minogue, Mark Wahlberg, Johnny Depp, Tom Jones, Naomi Campbell, Courtney Cox, Morgan Freeman, Clint Eastwood, Paul McCartney, Steffi Graf, Brooke Shields, Prince. 

Címkék: asztrológia ikrek horoszkó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr272993705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása