Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

A Kossal köszönt be a tavasz

2011.03.25. 05:30

szerző: Rubia


A Nap a tavaszponttól, március 21-től április 20-ig tartózkodik a Kos jegyében. A Kos kardinális, pozitív polaritású és tűz elemű jegy, nem csoda hát, ha temperamentumos, kezdeményező, tettrekész, és duzzad az energiától.

 

Elem: Tűz
Minőség: kardinális
Polaritás: pozitív
Szerencsenap: kedd
Harmonikus szín: vörös
Drágakő: Ametiszt, gyémánt, jáspis
Szerencseszám: 7 és 3
Virág: vörös rózsa
Uralkodó bolygó: Mars
Szerelmes: Oroszlán és Nyilas

A március végén ébredő természet ereje és életigenlése árad a Kos jegyű emberből is. A Kos általában nem rágódik a múlton, hanem előre figyel, és a jövőt tervezgeti. Ha valamibe belekezd, akkor se lát, se hall, így a figyelmeztetésekkel sem foglalkozik. Csak rohan előre, még ha számára is nyilvánvaló, hogy nem az lesz a végeredmény, amit szeretne. Ha sikerül elérnie a célját, akkor büszkeség tölti el, de általában az sem szegi kedvét, ha elbukik. Felkel, és ha még mindig kívánatos számára a korábbi cél, akkor újra nekivág. Ám az is tény, hogy amilyen gyorsan fellelkesedik, olyan hamar meg is unja a dolgot, ha nem jön a várt eredmény. Nem szabad haragudni rá, ha az őt nem érdeklő dolgokban nincsen kitartása, hiszen még abban is nehéz hosszútávon kitartónak lennie, ami számára fontos.

Egyik alapelve, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Ami nem megy az ő tempója szerint, az elkedvetleníti, és arra ösztönzi, hogy új, izgalmasabb, jobban haladó dolgok után nézzen. Képtelen várni, nincs türelme. Az örökös száguldás az oka annak, hogy nem ismeri a türelem, a higgadtság, a kitartás, a tolerancia és a mértékletesség fogalmát. Ezen tulajdonságok hiánya sok gondot okoz neki az emberi kapcsolatok terén, mivel mások nem tudják felfogni és elfogadni, hogyan lehet valaki ennyire türelmetlen és túlzó.

Könnyen kritizál másokat, de ha őt bírálják, azt nehezen viseli el. Ha jobban belegondolunk, ez érthető, hiszen egész élete arra épül, hogy elismerést váltson ki másokból. Lobbanékony természete és túlfejlett igazságérzete miatt keveredik parázs vitákba. Gyakran a legnyersebb modorban hozza mások tudtára a nemtetszését. Ám nem rosszindulatból vagy pökhendiségből teszi ezt. Egyrészt a diplomáciai érzék nem erőssége, túl hamar kimondja, amit gondol. Másrészt mindig magából indul ki, nem képes megérteni, ha más ugyanazt a feladatot lassabban vagy rosszabbul végzi el.

Ha megfelelő hozzáállással kezelik, a Kos gyermeki jósága kerül előtérbe, és olyan szelíd lesz, mint egy kezesbárány. A ravaszság, a szerepjátszás idegen tőle. Vigyáznia is kell, mert egyenessége és gyermekien tiszta lelke miatt mindenkiben megbízik, terveit, és titkait könnyen kikotyogja annak, aki kedves vele, vagy aki ügyesen tud hízelegni neki. Nem is feltételezi, hogy az orránál fogva vezetik, mert ő maga mindig nyíltan és őszintén viselkedik.

A Kos nagylelkű ember, aki hamar elfelejti sérelmeit. Amilyen hirtelen képes haragra gerjedni, olyan gyorsan el is illan a mérge. Jól érzi magát harmonikus környezetben, de a változatosság rendkívül fontos számára. Kapcsolataiban általában ő a domináns fél. Amíg azt tapasztalja, hogy ő az első, addig minden rendben van, ám kedvét szegi, ha érzi, hogy az érdeklődés csökkent iránta. Ajánlatos gyakran dicsérni ügyességét, eszét, szépségét, egyszóval tökéletességét.

A Kos és a munka


A Kos főnök:

Ő a tipikus főnök, szervezésre, vezetésre termett. Beosztottjaival becsületes, de nagyon igényes. Óriási a munkabírása, a rövid távú feladatok elvégzésére kiválóan alkalmas, a hosszan tartó feladatokhoz azonban sokszor nincs türelme. Hajlamos mindenkit sürgetni, ellenkezni viszont nem tanácsos vele.

A Kos munkatárs:

Alapvetően konstruktív és céltudatos. Fontos, hogy hasznosnak érezze a munkáját, ha megbecsülik, kiváló teljesítményt nyújt. Elsősorban azokat a feladatokat részesíti előnyben, amelyek több-kevesebb önállóságot tételeznek fel. Nem különösebben szereti, ha a kiadott feladatok elvégzése közben útmutatásokkal, észrevételekkel látják el. A Kos szeret szabadúszóként dolgozni.

A Kos a szerelemben

Akár nő, akár férfi, a legfontosabb számára, hogy partnere elismerje őt. A Kos nők nem szeretik a tutyimutyi, határozatlan, gyenge jellemű férfiakat, inkább a magabiztos, erős, szenvedélyes férfiakhoz vonzódnak. Persze általában épp az ilyen típusú pasikkal nem lesz hosszúéletű a kapcsolatuk, hiszen ők maguk is akaratosak, határozottak és irányító hajlamúak. Erre mondják, hogy "két dudás egy csárdában".
Hogyan hódíts meg egy Kost? Közelíts hozzá intellektuális síkon, légy ötletes és tettrekész. A vita szót pedig töröld ki a szótáradból.

A Kos és az egészség, a sport


A Kos jegyhez tartozó testrész a fej, így az arc, a szemek, a fülek és a száj az átlagosnál érzékenyebbek. Uralkodó bolygója, a Mars miatt jellemzőek lehetnek az akut, lázas betegségek.
A Kos jegyű embernek fontos a mozgás. A sportban is dinamikus, tele energiával. Minden sportot teljes erőbedobással végez, erős benne a küzdőszellem.

Híres Kosok:
Jean-Paul Belmondo, Claudia Cardinale, Psota Irén, Elton John, Sarah Jessica Parker, Charlie Chaplin, II. Rákóczi Ferenc, Diana Ross, Johann Sebastian Bach, József Attila, Leonardo da Vinci, Mariah Carey, Omar Sharif, Vincent van Gogh, Andersen, Herbert von Karajan, Bartók Béla, Quentin Tarantino, Warren Beatty, Eric Clapton, Céline Dion.

 

Címkék: asztrológia horoszkóp kos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr472993643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása