Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

A kalandvágyó Nyilas

2010.11.25. 10:31

szerző: Rubia

November 22-én a Nap belépett a Nyilas jegyébe, ahol december 22-e éjfél utánig tartózkodik. A Nyilasok rendkívül színes egyéniségek, legfőbb jellemzőjük a nyíltság, a szabadságvágy, a kíváncsiság, az idealizmus és a kalandvágy.


 

Jegy: Nyilas
Uralkodó bolygó: Jupiter
Elem: tűz
Minőség: változó
Polaritás: pozitív
Szín: kék, bíbor, kárminvörös , kék, fehér, barna
Ásvány: gránit, jáspis
Drágakő: zafír, türkiz
Fém: ón
Virág: liliom, százszorszép, szegfű
Szám: 3, 4, 6
Szerencsenap: csütörtök
Ország: Magyarország, Spanyolország, Arábia, Ausztrália
Sportok: extrém sportok, futás, tenisz, úszás

Milyen a tipikus Nyilas?

A Nyilas tűz-jegy, egyenes jellemű, szabad szellemű. Jelképe a kentaur, az íjász, uralkodó bolygója a Jupiter. Lelkes, kíváncsi és nyughatatlan. Nyitott az újdonságokra, izgatja az ismeretlen, vonzza a szabadság és a kötetlenség. Érdeklődő természete számtalan kalandba sodorja. Az utazás, a felfedezés, a megismerés vágya vezérli. Ennek azonban ára is van, hajlamos felszínes kapcsolatokat létesíteni. Nem arról van szó, hogy nem lehet remek barát, csak épp nem bírja a kötöttségeket. A Nyilas rendkívül egyenes, nem sokat köntörfalaz, kimondja a véleményét. Idealista, érdekli a vallás és a filozófia. Remek a humorérzéke és a kommunikációs készsége, ezért aztán a társaság kedvence. Becsületessége, őszintesége tiszteletreméltó, ám gyakran csalódik, hiszen bízik az emberekben, azt gondolja, mások is olyanok, mint ő.

Uralkodó bolygója a Jupiter, a bővülés, terjeszkedés planétája. Ez jelzi, hogy a Nyilas jegy szülötte mindig kész ismeretei bővítésére, látóköre kiszélesítésére, tapasztalatok szerzésére. Eleme a tűz, így aztán tevékeny, lelkes és optimista. Heves, erős érzelmekkel képes „égni”, és másokat is könnyen lángra lobbant. Vidámságot, derűt, életszeretetet sugároz környezetére. Tüzes természete megnyilvánul kalandvágyában, bátorságában és uralkodni vágyásában is. Ugyanakkor a jegy minősége változó, ennek megfelelően a Nyilas kedveli a változatosságot. Ha csak teheti, utazgat, szeret kirándulni, és sokféle sportot űz. Amennyiben ezeket nincs módja megélni, úgy élénk fantáziáját hagyja szárnyalni.

A pozitív polaritás eredményeként aktív személyiség, fontos számára az önkifejezés.
A Nyilas intellektuális beállítottságú, érdeklődése széleskörű. Foglalkoztatják a magasabbrendû szellemi témák, a transzcendentális kérdések. Kutatja a természet, a társadalom törvényeit, érdekli a hit, a vallás. A jogszabályokat tiszteli, de hajlamos lázadni, ha a szabadságot és az igazságot veszély fenyegeti. A nemes, humánus eszmék könnyen fellelkesítik, de változékony természete miatt heves érdeklődése egy idő után alább hagy. Optimizmusa és önbizalma azonban töretlen. A Jupiter hatásának megfelelően segítőkész, jóindulatú, ember- és állatszerető.

Hajlamos túlzásokba esni, és meggyőződése, hogy mindig az a jó, amit ő gondol és tesz. Nagyszerű rábeszélőképességével és lelkesedésévél a többieket is könnyedén meggyőzi az igazáról. Szereti hangoztatni saját véleményét, mások meghallgatásához azonban kevés a türelme. A Nyilast azonban nemcsak a magas szellemiség vonzza, hanem a földi élet örömei is, valódi életmûvész. Akkor válik harmonikussá, ha mind szellemi, mind fizikai igényei kielégítést nyernek.

A Nyilas és a szerelem

Nagyon érzelemdús és lelkes, hamar lángra gyúl. Odaadó és ragaszkodó, ám szabadságvágya is igen erős, ezért párja jól teszi, ha "hosszú pórázra" engedi. Fontos számára, hogy feltétel nélkül megbízzanak benne. Ha élvezi a partner bizalmát, az hűségre kötelezi (természetesen szabadon választja ezt a kötelezettséget), de ha láncra akarják verni, ellenőrizgetik, faggatják, akkor igyekszik minél előbb elmenekülni a kalitkából.

A Nyilas-szülött általában nem marad egy partner mellett túl sokáig, mivel szereti a változatosságot, és nehezen viseli, ha a szenvedély alább hagy. Emiatt sok Nyilas marad nőtlen és hajadon, vagy házasodik többször. Jó humorral, ötletességgel és dinamizmussal lehet elcsábítani. Ahhoz vonzódik, aki együtt tud vele szárnyalni, ugyanakkor szilárd támasza, biztos háttere is egyben. A szakítás könnyű vele. Ha unalmasak vagyunk, nem ismerjük el sziporkázó elméjét, vagy túlságosan korlátozzuk, akkor már tovább is áll.

Ha a Nyilas dolgozik...

Vezető beosztásra törekszik, de főnökként jóindulatú, segítőkész és megértő. Leginkább az igazsággal, joggal, filozófiával, etikával, hittel és szociális kérdésekkel kapcsolatos hivatások felelnek meg az egyéniségének. Az unalmas munkahelyeken nem érzi jól magát. Változatosság iránti igényéből fakadóan képes azt a munkahelyet is otthagyni, ahol pedig jól érzi magát, csak épp már hosszabb időt töltött el ugyanazon a helyen.

A Nyilas egészsége

A Nyilas ember szervezete szívós, idős koráig megtartja ruganyosságát. Mivel hajlamos elvetni a sulykot, az étkezésbeli túlzások a máját veszélyeztetik, a munkával kapcsolatos túlhajszoltság pedig az idegrendszer megterheléséhez vezethet.

Híres Nyilasok: Kim Basinger, Frank Sinatra, Kirk Douglas, Woody Allen, Tina Turner, Maria Callas, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Ludwig van Beethoven, Bólyai János, Babits Mihály, Walt Disney, Mark Twain, Steven Speilberg, John F. Kennedy Jr., Törőcsik Mari, Koltai Róbert

Címkék: asztrológia horoszkóp nyilas jupiter születési képlet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr482494173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása