Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

Oroszlán karma

2010.10.15. 20:08

szerző: Rubia

 

A karmikus pontok (Lilith, Sárkányfarok) az Oroszlán jegyében, vagy az Oroszlánnak megfelelő 5. horoszkópházban:

Az Oroszlán karmával személyiségi, öntudati, önértékelési problémák jelentkeznek, ezek szélsőségei közül valamelyik. Az egyik véglet szerint a szülött túlzottan önérzetes, hiú, nagyképű, gőgös és fölényeskedő. Miindenáron győzni és másokon uralkodni akar, másokat szeret öncélúan kioktatni, illetve nem bírja elviselni más emberek erőteljes, kiforrott személyiségét. A másik véglet szerint pedig hiányos az önértékelése, gyenge az öntudata, nincs önérzete. 

Az a veszély is fennáll, hogy a szülött elutasítja a szeretetet, annak kinyilvánítását, és ezzel együtt a termékeny életet. Vagyis az önző, steril egyedüllétet választja, életadó képességét magába fojtja. Mindennek következménye az érzelmi ridegség és az értelmetlen becsvágy. De lehetséges mindennek az ellentéte is: az életenergiák felelőtlen eltékozlása és a túlzott élvezethajhászás.

A szülött szereti a hódítást, a párkapcsolatok kezdetét. Mindig más, jobb párkapcsolatra vágyik, különlegesre, és szereti betölteni a vezető szerepet. Egy kapcsolat hamar unalmassá válhat számára, ezért hajlamos egyszerre több szeretőt is „tartani”. 

Oroszlán karmával a szülött önkéntelenül és akaratlanul is, de mindenképpen uralni akarja szerelmi és szexuális partnereit, csakúgy mint a családtagjait, a barátait, vagy a csapattársait, munkatársait. Mivel ez a spontán uralkodási és mindenáron való győzedelmeskedési késztetése partnerei részéről ellenállásba ütközik, sok olyan veszekedés és konfliktus oka lehet, amit ennek az ösztönös késztetésnek a belátásával és feloldásával könnyen el lehetne kerülni. Amennyiben ez sikerül, igen nagy mennyiségű alkotó energia szabadulhat fel a szülött rejtett szellemi és lelki tartalékaiból.

Nőnemű Oroszlán karmások esetében a nyílt, vagy rejtett (titkolt) önimádat, az odaadási - önátadási képtelenség, valamint az áldozathozási képesség hiánya odáig fajulhat, hogy öntudatlanul vagy tudatosan, de elutasítják a gyermekáldást és ennek érdekében mindenféle ürügyet kitalálnak (pl. hogy még nem értek meg arra, hogy jó anyák legyenek, hogy anyagilag még nem állnak úgy, hogy ezt megengedhessék maguknak, hogy még több diplomát kell szerezniük, hogy nem tapasztaltak eleget és nem láttak világot, de főképpen azt, hogy nem találták még meg azt a férfit akiben bízhatnak, illetve aki megfelelő társuk lehet). Ezekkel a kifogásokkal nemcsak másokat (élettársuk, szüleik), hanem önmagukat (saját lelkiismeretüket) is ámítják. Ha mégiscsak rá tudják venni magukat arra, hogy családot alapítsanak, vagyis arra, hogy egy férfi mellett elkötelezzék magukat és anyává váljanak, ez általában nem jelent többet egyetlen gyermeknél. Holott éppen az áldozathozás, az önátadás és az odaadás, valamint a másokért (utódaikért, családjukért) való felelősségvállalás lehet az Oroszlán karma legalkalmasabb feloldási lehetősége. 

Betegséghajlamok: szívritmus-zavar, szívelégtelenség, szívbillentyű-problémák, mellkasi problémák, hátgerinc problémák, mellhártyagyulladás, hátizom-feszültség és -húzódás, stb.
 

Címkék: asztrológia ház oroszlán horoszkóp karma 5. lilith karmikus pont sárkányfarok leszálló holdcsomópont

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr52417939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ginasalone 2020.09.08. 06:51:14

Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forrásaid, köszönöm szépen.
Ui. Skorpiórol nincsen semmi írás?
süti beállítások módosítása