Másik Felem

Gőzerővel keressük a nagy Ő-t. Ha nem találjuk, az a baj, ha pedig rálelünk, akkor az: egy idő után csak a baj van vele. Mi mindenen múlik, hogy párosan szép legyen az élet? Erről szólnak a bejegyzések. Önismeret, asztrológia, és minden más a párkapcsolatokról. A témával kapcsolatos kérdéseket, saját történeteket (amelyek szerkesztve meg is jelenhetnek) a következő címre várom: masikfelem.blog@gmail.com

Friss topikok

  • ginasalone: Szia, ezt nagyon jól összefoglaltad. Tetszik. Igaz. Megkérdezhetem honnan inspirálódsz? Mik a forr... (2020.09.08. 06:51) Oroszlán karma
  • fitote: A prosztatagyulladásra ajánlott gyógynövények listája itt található. Megelőzésre kiváló és hatásos... (2014.07.19. 20:01) Szerelem és szexualitás az asztrológus szemével

Linkblog

 


A Nap október 24. és november 22. között halad a Skorpió jelében. E jegy szülötte lelkében a tűz és a víz vívja egymással örök harcát. Víz-jegyként mélyérzésű, uralkodó bolygói hatására pedig hatalmas energia és szenvedély lakozik benne.

 

Uralkodó bolygó: Plútó, Mars
Elem: víz
Minőség: szilárd
Polaritás: negatív
Harmonikus szín: sötétvörös, bordó, fekete
Ásvány: ametiszt, hematit, cinóber, obszidián
Drágakő: topáz és malachit
Fém: acél
Virág: aloe vera, bazsalikom
Szerencsenap: kedd
Szerencseszám: 2, 4 és 9
Szerelmes: Halak, Rák, Bika

Az erőteljes tűz- illetve víz-jellemzők által amúgy is tarkára festett képet tovább színezik a jegy fix minőségéből adódó tulajdonságok: szilárd eltökéltség, szívós kitartás és határozottság. A Skorpió céljaiért vasakarattal képes küzdeni. Stabil víz-jegyként olyan, mint egy hatalmas, mély, hűvös és látszólag nyugodt óceán, melynek mélyében a Plútónak és a Marsnak köszönhetően egy forrongó, bármikor kitörni kész vulkán rejlik. Sok asztrológus véleménye szerint a Skorpió a zodiákus legerősebb jegye. Sem a munkában, sem a magánéletben nem ismer kudarcot. Újult erővel kezd neki mindennek, és nem ismer akadályt.

A jegy szülöttei soha semmit nem csinálnak fél szívvel, a végletek emberei. Tudnak egyidőben erősek és gyengék, hűvösek és szenvedélyesek lenni. A Skorpió viselkedése általában tartózkodó, távolságtartó, e magatartás azonban csak védekezés, hisz könnyen sebezhető. Nem ritka, hogy „a legjobb védekezés a támadás” elvét követi. Szócsatákban különösen otthon érzi magát, a Skorpió szavai valóban csípnek és szúrnak. Sérelmeit nehezen felejti el és bocsátja meg. Nem ritka, hogy hosszú ideig vár a megfelelő alkalomra, hogy revansot vehessen.

Nem könnyű a bizalmába férkőzni, akinek azonban sikerül, ahhoz kitartóan ragaszkodik. Birtoklási vágya erős, hajlamos a féltékenységre, érzelmei hevesek, így nem csoda, hogy kapcsolatai többnyire viharosak. A Skorpió számára a szerelem nem könnyed kaland, hanem felkavaró élmény. Mély érzései és temperamentuma miatt mind az elsöprő érzelmek, mind a szenvedélyes szexualitás különösen fontos számára. Nem egyszerű eset, de társa soha nem fog unatkozni mellette.

Mágnesként vonzza a misztikum, minden, ami titokzatos. A rejtélyek megismerésének vágya a Skorpiónál intuitív képességekkel párosul, így aztán különös tehetsége van más emberek titkainak kifürkészéséhez, miközben a sajátjairól mélyen hallgat. Úgy tűnik, mintha mindig körüllengené őt valami megmagyarázhatatlan, talányos légkör. Hajlama, hogy rejtett dolgok után kutasson, arra ösztönzi, hogy tudományos felfedezéseket tegyen, de lélekbúvárnak vagy magánnyomozónak is kiválóan alkalmas.

A jegy szülötte nagyon kreatív, szereti a kihívásokat, képzelőereje határtalan. Fontos számára az önmegvalósítás, a karrier. A stresszhelyzeteket jól bírja, és a veszélytől sem riad meg sőt, néha kifejezetten keresi a kockázatot. Összetett személyisége szabadidős tevékenységeiben is megmutatkozik. Kedveli az extrém sportokat, de a művészetekhez is vonzódik. Víz-jegyként örömét leli minden elfoglaltságban, ami a tengerhez, vízhez kapcsolódik.

Híres Skorpiók: Leonardo DiCaprio, Demi Moore, Jodie Foster, Goldie Hawn, Alain Delon, Vivien Leigh, Grace Kelly, Arnold Schwarzenegger, Ady Endre, Erkel Ferenc, Niccolo Paganini, Indhira Gandhi, Julia Roberts, Pablo Picasso, Bill Gates, Whoopi Goldberg

Címkék: asztrológia horoszkóp zodiákus skorpió születési jegy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masikfelem.blog.hu/api/trackback/id/tr282339004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása